Viitorii antreprenori din Regiunea Centru se lansează pe piață

Printr-un proiect demarat de Europe Direct Regiunea Centru – sustinut de structura gazda Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania – peste 50 de copii din Regiunea Centru, inclusiv din centre institutionalizate, au lucrat timp de o luna de zile la diverse produse artizanale. Acum, obiectele respective sunt scoase la vanzare pe platforma social-media a Centrului Europe Direct Regiunea Centru, iar banii pe care copiii ii vor obtine pe aceste produse vor ajunge inapoi la ei, inainte de Sarbatorile Pascale ortodoxe. 

 

Peste 300 de articole produse de copiii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani din judetele Alba, Brasov, Covasna, Mures si Sibiu sunt disponibile pentru a fi cumparate de oricine doreste din Regiunea Centru si din tara. In parteneriat cu Asociatia Euro Dinamic din Alba Iulia, se vor derula etapele de promovare a produselor, trimiterea coletelor la cumparatori, incasarea banilor si trimiterea catre micii antreprenori implicati direct in proiect sau reprezentati de catre profesori.

 

Proiectul isi propune sa sustina spiritul antreprenorial al copiilor care, pe langa materia prima, au pus in fiecare obiect creat, suflet, timp si sperante. Astfel, ei propun spre vanzare adevarate pasiuni realizate cu grija, sperand ca fiecare idee si gest, vor fi apreciate si cumparate, iar ei, la randul lor, vor avea bani pentru a-si cumpara ceea ce isi doresc de Paste. Gasiti in lista diverse articole decorative, cu tema pascala sau nu, semne de carte, jocuri inventate de ei, dulceata, picturi, tricouri, desene, tablouri, cercei, articole tesute si alte obiecte care va pot aduce un zambet si multumire cand o sa le vedeti in casa sau pe birou.

 

Aceasta activitate este menita sa asigure dezvoltarea personala a copiilor. Vrem sa imbinam principiile de educatie financiara, cu o forma de implicare si de responsabilitate sociala a membrilor societatii. Nu ne adresam doar copiilor, ci si tinerilor si, in egala masura, adultilor care pot, pentru un moment, sa redevina copii si sa-si aminteasca acea emotie simtita cand lucrusorul facut de mainile lor era apreciat de ceilalti. Vin sarbatorile si speram ca fiecare cetatean sa sprijine copiii care au spirit antreprenorial si poate au avut parte de mai putine sanse in viata.  Dupa cum au declarat si coordonatorii copiilor, este un proiect amplu, un proiect ce imbina utilul cu frumosul, mai ales in aceste momente grele pe care le traversam cu toti si-i afecteaza mai mult pe  copiii care stau in casa. Micutii si-au investit creativitatea si energia in fiecare obiect in care si-au pus munca si  speranta”, a declarat Simion Cretu director general ADR Centru. 

 

Intrati pe link, vedeti produsele create si transmiteti un mesaj cu ceea ce doriti sa achizitionati. Veti fi contactat de un reprezentant al Europe Direct Regiunea Centru sau ai Asociatiei Euro Dinamic si veti primi informatii despre modalitatea de plata si livrare, urmand ca apoi sa primiti coletul. Costurile de trimitere vor fi acoperite de catre organizatorul acestei activitati.

 

Context actiune:

 

Sub denumirea ”Poti sa fii un mic antreprenor!”, Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, sustinut de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania,  propune o actiune de colaborare prin care mobilizeaza elevii alaturi de profesori, copii alaturi de tutori, precum si studentii, sa se implice intr-o activitate prin care sa le fie transmise cateva principii specifice antreprenoriatului. 

 

Aceasta activitate transmite participantilor elemente de educatie financiara, esentiale a fi dobandite de copii inca de mici, fiindca le ofera o alta sansa pentru viitor, posibilitatea dezvoltarii personale durabile. Activitatea a constat in realizarea din materiale disponibile, pe parcursul lunii martie, a unor produse creative sau decorative, produse traditionale si artizanale sau alte produse artistice. In urma unei intalniri online la care au participat tinerii si coordonatorii copiilor, alaturi de reprezentantii Europe Direct Regiunea Centru si ai Asociatiei Euro Dinamic, s-a prezentat proiectul, s-au discutat cateva principii de antreprenoriat, elemente de prezentare a produselor, mod de stabilire a pretului, precum si alte aspecte care stau la baza dezvoltarii unei idei de afaceri. Produsele s-au colectat la inceputul lunii aprilie, iar pana  la sfarsitul lunii, acestea vor fi disponibile spre vanzare. Centrul Europe Direct Regiunea Centru le va promova in social-media pe parcursul unei luni, alaturi de celelalte persoane implicate in proiect, in vederea achizitionarii lor de catre alte persoane, urmand ca banii obtinuti sa le revina celor ce le-au realizat (echipa, clasa, persoana individuala). Prin aceasta activitate se vor insusi valori antreprenoriale cum sunt: recompensarea muncii  realizate, colaborarea si implicarea, responsabilitate pentru calitatea produsului finit, evaluarea corecta a efortului depus transpusa in pret, nu neaparat in ultimul rand fiind obtinerea de venituri proprii.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: