Videochat promovat pe autobuzele municipalității. Ce spun reprezentanții ISJ, CL, dar și parlamentarii (FOTO)

Brasov, singurul oras din Romania unde pe autobuzele municipalitatii se face reclama la videochat?

Daca in alte orase din tara PRIMARIILE au somat firmele care detin panouri publicitare sa indeparteze reclamele stradale indecente care indeamna la videochat, la Brasov este invers si s-a ajuns astfel incat se face reclama la videochat si pe autobuzele serviciului public de transport in comun. Redactorii Transilvania365 au verificat daca s-a mai intamplat in vreun oras o astfel de situatie, dar nu au gasit un caz similar nicaieri in Romania.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean dezaproba categoric publicitatea pentru videochat

Conducerea Inspectoratul Scolar Judetean considera ca Brasovul este un oras turistic, nu unul care promoveaza videochatul.

Dezaprob categoric publicitatea  pentru “locuri de munca” sau diverse câstiguri prin videochat! Gestionarea de către municipalitate a mijloacelor de transport in comun, consider ca presupune si avizarea sau chiar aprobarea conținuturilor reclamelor/ mesajelor/ imaginilor care sunt promovate prin aceasta modalitate. Aceasta este oare realitatea? 
In opinia mea, acest gen de reclame in fata institutiilor publice, in zonele unitatilor de invatamant, pe mijloacele de transport in comun, înseamnă decadență. 
M-as bucura sa stiu ca alesii locali vor gasi foarte rapid o solutie de a corecta apariția aceastei reclame si a altora asemenea, si ca o procedura formalizată va reglementa modalitățile si tipologia mesajelor din reclamele avizate de municipalitate.
Sunt parinte, dar si reprezentant al unei instituții ce coordonează activități de educație, respectiv, Inspectoratul Scolar Judetean,  si consider ca Brasovul este un oras turistic, un oraș foarte frumos, in care trebuie sa promovam  educatia, cultura, decența si moralitatea”, a spus Ariana Bucur, sefa Inspectoratului Scolar Judetean(ISJ) Brasov.

Ce spun parlamentarii brasoveni?

Transilvania365 a obtinut cateva puncte de vedere cu privire la acest subiect de la parlamentari, consilieri locali, dar si reprezentanti ai institutiilor publice locale.

Acest tip de reclamă nu trebuie permis pe spatiile de publicitate ce apartin autoritatilor locale. Probabil ca în acest caz s-a încasat chiria pe autobuz cat tot bugetul RAT-ului și asta i-a tentat pentru a face profit. Trebuie dată jos reclama de pe autobuz cat mai repede”, a spus revoltat Mihai Mohaci, parlamentar PSD.

Indignat de ceea ce s-a intamplat in municipiul Brasov s-a aratat si parlamentarul USR, Allen Coliban.

Primăria Brașov promovează videochatul în loc să promoveze Brașovul.
Primăria Brașov este acționarul majoritar al RATBV SA, societate care are o procedură de aprobare/validare a continutului reclamelor afișate. Faptul că au refuzat să afișeze pe mijloacele de transport în comun o inițiativă a cetățenilor, susținută de aproape 50.000 de Brașoveni – campania “Fără penali în funcții publice” – și ne oferă, în schimb, reclamă la videochat, arată sincopa morală a decidenților, în strânsă legătură cu cea din mediul politic.
Peste 1 milion de turiști vizitează Brașovul in fiecare an – ar trebui în primul rând să ne promovăm obiectivele turistice, nu să îi așteptam cu videochat. Mercantilismul și lipsa de viziune a autorităților locale ne-au adus aici”, a declarat Allen Coliban, senator USR.
Redactorii publicatiei Transilvania365 au solicitat puncte de vedere si reprezentatilor PNL si ALDE din Parlamentul Romaniei, insa nu am primit niciun raspuns pana la data publicarii acestui material.
 Consilierii locali vor cauta solutii
Fiind intrebati despre reclamele la videochat, consilierii locali au precizat ca vor analiza problema si vor cauta solutii.

O  sa discut cu reprezentantii RATBV. Voi solicita un punct de vedere oficial sa vedem daca a fost o scapare de-a lor. Trebuie sa vedem cum putem preveni  aparitia acestui gen de reclame pe autobuze sau pe masinile parcate in zona institutiilor publice. O sa discut si cu colegii mei din Consiliul Local, banuiesc ca toti vor sa gasim o solutie la aceasta problema. Poate si contractele semnate de RATBV necesita o atentie deosebita, pentru a fi prevenite aceste reclame”, a spus Sebastian Rusu, consilier local PNL.

Inainte de a se pune afise de genul asta pe autobuzele municipalitatii cred ca ar trebui verificat domeniul de activitate al firmei si de vazut cu ce se ocupa. Nu mi se pare normal ca reclame de acest gen sa fie pe autobuze sau in fata institutiilor publice, mai ales institutii de cultura, gen teatru. Poate ca nu ar fi rau sa gandim un proiect de hotarare care sa reglementeze afisajul si natura reclamelor in orasul nostru”, a declarat Marius Bunghiuz, consilier local PSD.

 “Nu am cuvinte sa comentez aceasta situatie dar, mai in gluma mai in serios, ar putea fi o oferta pentru clasa noastra actuala politica”, a raspuns si consilierul local Cristian Macedonschi, din partea FDGR.
România este, din păcate, țara extremelor. Avem credinciosi care fac ture in genunchi in jurul bisericilor și,  in același timp, avem reclame la videochat pe autobuze și in fața teatrului și primăriei. Eu unul nu am nimic impotriva videochat-ului, sa nu îl confundăm cu prostituția. Mi se pare totuși că ar fi mult mai decent să nu se facă reclamă la o asemenea activitate in fața unei instituții de cultură, precum teatrul. În rest tind să nu condamn nici RATBV, nici primăria. Orice activitate economică,  dacă este desfășurată legal, este bine venită”, a raspuns Serban Sovaiala, consilier local independent.
Nu este ilegal, dar este imoral. Consiliul Local ar trebui sa initieze un proiect de hotarare care poate interzice acest tip de reclama. Apoi, de ce nu, poate fi initiat si un proiect de lege in Parlament”, a adaugat si Ionel Spinean, consilier judetean PER.

Daca la Brasov s-a dat ”liber” la vulgaritate si la indecenta, la Iasi, primarul Mihai Chirica a trimis notificari firmelor de publicitate exterioara care activeaza in municipiu prin care le-a solicitat sa indeparteze reclamele care fac referire la activitatea de videochat, considerandu-le indecente, nicidecum in cosonanta cu demnitatea umana. ”E o chestiune foarte serioasa, se profita si se manipuleaza saracia sau nivelul de trai scazut, lipsa fondurilor banesti a unor copii”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi.

Precizam ca Primaria Brasov a refuzat sa ofere un punct de vedere, desi Municipiul Brasov este actionar la RATBV.

In urma cu cateva zile, Transilvania365 a prezentat in exclusivitate faptul ca pe un autobuz ce apartine RATBV se face reclama la videochat.

 

Cititi si EXCLUSIV. “Videochat” promovat pe autobuzele municipiului Brasov. Managerul RATBV: “Este anunt de angajare” 🙂 (FOTO)

 

 

Transilvania365 este singurul ziar care publica anchete jurnalistice si care prezinta realitatea asa cum este ea, cu bune si rele. Noi nu laudam politicienii si nici oamenii de afaceri, noi prezentam dovezi si solicitam masuri pentru a fi remediate deficientele administrative.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: