VIDEO Scripcaru: Tronsonul din Piața Unirii va fi refăcut poate mai bine decât era acum

Primarul George Scripcaru a atins astăzi un subiect dezbătut foarte mult de brașoveni în ultimele zile: asfaltarea carosabilului din Piața Unirii.

”Decizia de asfaltare a carosabilului din Piața Unirii este una firească, logică și normală, pentru că nu puteam să stăm cu strada desfăcută. Este o situație intermediară, iar tronsonul din Piața Unirii va fi refăcut poate mai bine decât era acum“, a declarat astăzi primarul George Scripcaru.

Primarul, aflat la conferința de presă de anunțarea a festivalului Amural – care va avea loc în acest weekend și care este legat de zona de după ziduri – a profitat de ocazie pentru a lămuri acest subiect, care are legătură cu canalizarea din Șchei, curățarea pârâului Graft, dar și cu amenajările din centrul vechi și achiziția de noi autobuze.

„Profit de ocazie că suntem aici, la Piața Sfatului 27, și vreau să spun un lucru pe care să-l audă toată lumea, inclusiv cei care nu doresc să înțeleagă acest lucru. Graftul are legătură cu tot proiectul nostru de canalizare din Șchei, de branșare la canalizarea publică a celor aproape 100 de imobile care deversau dejecții în pârăul Graft, care ajunge aici, pentru că așa a fost proiectată vechea canalizare. Monitorizăm situația aici și lucrurile sunt din ce în ce mai bune, pentru că apa este tot mai curată și nu mai miroase. Lucrăririle din Șchei au fost făcute pe domeniul public, pe străzi, trotuare sau în curți. Noi a trebuit să refacem infrastructura stradală după aceste intervenții, respectiv: carosabil, trotuare, guri de scurgere, capace de canalizare, iar toată această rețea de canalizare are un punct important de legătură în Piața Unirii. Pe tronsonul de legătură Ilie Birț – Strada Prundului și Pe Tocile cu Brâncoveanu a fost dezafectată zona de carosabil, s-au făcut conexiunile (cu noua canalizare, n.n.), și este o perioadă de monitorizare a acestor lucrări, timp în care este posibil să se intervină iar, dacă sunt probleme. Asfaltarea este o situație intermediară, și până la finalizarea etapelor de lucru s-a refăcut strada cu covor asfaltic, pentru că este un nod important unde trebuie să circulăm și cu transportul public, și cu mașini personale, pentru că zona aceea este tranzitată. Nu puteam să stăm cu strada desfăcută după lucrări foarte mult timp pentru că era foarte greu să se circule acolo. Etapa de refacere va fi implementată după ce echipa de pavatori care a lucrat în Piața Sfatului 27 și care acum lucrează pe strada Apollonia Hirscher se va muta pe George Coșbuc, apoi aici, După Ziduri, de la maternitate la Popular, pentru că și la Popular va fi o piațetă cu piatră cubică, iar tronsonul din Piața Unirii va fi refăcut poate mai bine decât era acum, la finalul acestui grafic. Avem în procedură și achiziția de autobuze mici, de 8 metri, care vor fi introduse în Centrul Istoric (și care vor afecta mai puțin pavajul, n.n.) și vom corela toate aceste aspecte. Până atunci, decizia de asfaltare a carosabilului este una firească, logică și normală, pentru că nu puteam să stăm cu strada desfăcută, iar pavajul nu se pune de pe o zi pe alta. E o singură echipă de pavatori care lucrează în Brașov, care are deja un grafic de lucrări, iar a reface strada după o lucrare rețelistică ori ca înainte, fost, ori, ca etapă intermediară, a o asfalta, este un lucru normal. Eu discut cu oamenii, și oamenii, cei din zonă mai ales, știu acest lucru, mi l-au cerut și l-au apreciat“, a explicat primarul Brașovului.

 

One thought on “VIDEO Scripcaru: Tronsonul din Piața Unirii va fi refăcut poate mai bine decât era acum

  • 27 august 2020 la 11:50
    Permalink

    Cu ce firmă domnul primar?? tot nenea cu burtă?? cu firma de casă, știți cât costă?? circa 1200 mp de pavaj, la câte sute de metri sunt, urmează catacombele de pavat, saracul cont a primarului si firma cu dedicație, iar se umple cu bani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: