VIDEO. Scripcaru și-a adus brusc aminte că în Brașov se construiește haotic. În 4 mandate nu a văzut…

Daca in cele patru mandate de primar al municipiului Brasov George Scripcaru nu a vorbit deloc despre constructiile haotice, desi presa independenta a tot semnalat aceste lucruri, brusc, de cateva zile, si-a adus aminte. Fortat de brasovenii care s-au saturat sa vada constructii care nu respecta nici regimul inaltimii, nici arhitectura zonei, primarul s-a trezit si a inceput sa joace rolul victimei, de parca constructiile au fost ridicate in Fagaras, nicidecum in municipiul Brasov. Dintr-o data i-au venit idei, a fost de acord cu organizarea unei dezbateri, iar, mai nou, i-a chemat pe dezvoltatorii imobiliari la Primarie pentru a le explica cum au incalcat legea pana acum, dar ca, pe viitor, acest lucru nu va mai fi posibil.

Acum i-a trecut prin cap sa spuna ca niciun bloc nu se va mai construi daca beneficiarul nu are la pachet si loc de parcare. Tot acum au fost luati in suturi si reprezentantii Companiei Apa, unde, intamplator, Primaria Brasov este actionar…Ce-i drept, aici ”cearta” primarului a fost cu directie spre Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean.

Intrebarea este, de ce pana sa se sesizeze cetatenii si presa, primarul George Scripcaru nu a facut nimic in acest sens? Cum de s-a construit atat de mult in zone cu un impact devastator asupra mediului si asupra comunitatii fara ca primarul sa isi puna intrebari despre legalitate?

Unde a fost administratorul public Miklos Gantz,  nici nu el nu a vazut ce se intampla in oras? Oare nu cumva acesti dezvoltatori au fost lasati de autoritatile locale sa construiasca pe unde au vrut? Poate cineva sa ridice un bloc si angajatii Primariei Brasov, in frunte cu primarul, viceprimarii si administratorul public sa nu aiba habar de aceste lucrari?

Precizam ca, potrivit Politiei Locale, multi dintre dezvoltatorii imobiliari din Brasov s-au apucat de construit fara sa respecte prevederile autorizatiilor. Nicolae Aldea, seful Politiei Locale a dat si cateva exemple chiar din buricul targului. ”Pe Mihai Viteazu s-a construit fara sa se respecte prevederile autorizatiei de construire. Pe Dealul Morii, la fel, au fost probleme. Au fost amendati cu 5000 lei. Acolo lucrarile au fost sistate”, a explicat Nicolae Aldea.

 

One thought on “VIDEO. Scripcaru și-a adus brusc aminte că în Brașov se construiește haotic. În 4 mandate nu a văzut…

  • 7 iulie 2017 la 14:41
    Permalink

    Personal , primarul nu-mi este nici simpatic nici antipatic dar , personalul din aparatul , primarului cu ce se ocupa, pentru ce sunt retribuiti? Viceprimarul care se ocupa de constructii are program redus? Dar managerul municipiului ? Consilierii care au jurat ca vor face tot ceea ce le sta in puterea si priceperea lor pentru binele brasovenilor (Lg. 215 /2001 art.34 1-2) ce fac ? Ca si in alte situatii vina nu o putem arunca numai unei singure persoane .

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: