VIDEO Polițiștii au dat amenzi de 61500 lei, mai ales pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în data de 17 octombrie 2020, echipe mixte formate din polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, jandarmi și polițiști locali au continuat verificările privind modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.
Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Polițiștii brașoveni au verificat 172 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.
Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.100 de persoane, au verificat aproximativ 210 mijloace de transport persoane și peste 340 de alte autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 340 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de 61.500 lei.
De asemenea, polițiștii efectuat aproximativ 1.740 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 54 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și 69 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 500 lei.
Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au verificat 28 de locații și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.
Polițiștii au continuat și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.
Scopul forţelor de ordine care desfăşoară astfel de activităţi de verificare, nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: