VIDEO Noi proteste la Brașov. După HoReCa, azi au ieșit în stradă ceferiștii

Ziua și protestul la Brașov. Dacă ieri au protestat cei din industria ospitalității, astăzi a fost rândul ceferiștilor. În intervalul orar 12.30 – 13.30, a avut loc în fața Prefecturi din Brașov un miting de protest vizavi de situația sistemului feroviar și perspectiva lui. Pichetarea a fost organizată de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, alături de  Federația Elcatel, afiliate BNS, la nivel național. Au participat aproape 50 de membri, din toate ramurile feroviare, cu respectarea condițiilor sanitare impuse de Pandemie. Persoanele feroviare prezente la miting au avut liber de serviciu sau s-au aflat în concediu de odihnă. Activitatea feroviară nu a fost perturbată. Asemenea proteste au avut loc în mai multe orașe din țară.
Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a primit astăzi delegația sindicatelor din sectorul feroviar.  I-a fost înmânat un memoriu cuprinzând  „cele patru motive care stau la baza escaladării dialogului social: lipsa investițiilor în infrastructura feroviară, lipsa investițiilor în materialul rulant, falimentarea CFR Marfă, amânarea aplicării Statutului personalului feroviar”.
Prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat că va transmite memoriul sindicaliștilor din sectorul feroviar Guvernului și Ministerului Transporturilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: