VIDEO. Moartea unei foste campioane naționale la handbal. Tratată in Brasov cu vitamine pentru ulcer perforat

O fosta campioana nationala la handbal a murit zilele trecute pe patul unui spital din Brasov din cauza indiferentei medicilor. Este vorba despre Elena Gorun Prodanescu, in varsta de 58 de ani.

Tratata cu vitamine pentru ulcer perforat

Fosta sportiva era inscrisa la un medic de familie de la o clinica privata din municipiul Brasov. In urma cu cateva zile, acuzand dureri abdominale a mers imediat la medic sa vada ce are. Dupa consultatie i s-au recomandat vitamine si a fost trimisa acasa. Dupa ceva timp, avand dureri mari in continuare, a sunat la Ambulanta. A venit un echipaj, i-a administrat o injectie si i-a recomandat sa ia No-spa. A doua zi, a mers la medicul de familie la clinica privata unde i s-a facut un EKG spunandu-i-se ”Doamna, aveti o inima puternica. Odihniti-va cateva zile, va dau 4 zile de concediu!”.

In noaptea care a urmat, femeia a avut din nou dureri groaznice.  A sunat la ambulanta, dar a venit un echipaj fara medic. Totusi, observand durerile mari ale femeii, au hotarat sa o duca la Spitalul Judetean Brasov, la Urgente.

Acolo, a stat in asteptare pana dimineata, cand a venit un medic specialist. Cum a ajuns acesta la munca, i-a recomandat pacientei operatia, suspectand ceva la intestine. Dupa operatie, medicul a afirmat ca a avut ulcer perforat ce a dus la peritonita. A doua zi dupa operatie, familia a fost anuntata ca femeia a decedat…i-a cedat inima.

”Cand mi-a spus ca a decedat am vrut sa aflu cine era de fata acolo. Mi s-a raspuns sec ca atunci se schimba tura…Am cerut mai multe explicatii, dar mi s-a solicitat sa iau legatura cu medicul care a operat-o, un domn Durac. Am mers la morga, dar acolo mi s-a cerut hartia de la medicul care a operat-o. Astfel, am plecat intr-o aventura sa-l cautam pe medic, pentru ca acesta se pare ca lucra la Spitalul din Tractorul. Vreau sa precizez ca la morga asteptau cu orele mai multe persoane, pentru ca nu era nimeni sa le ofere o informatie, sa ii ajute”, au explicat rudele fostei sportive.

Ca totul sa fie pe dos pana la sfarsit, politistii i-au luat actul de identitate femeii, au luat declaratii si trebuiau sa trimita toate actele la IML. In cele din urma, dupa drumuri la IML, rudele au aflat ca actul de identitate fara de care nu se putea face nimic, era tot la politie.

Mizerie de nedescris la spital. Sange uscat peste tot prin morga

Pe langa bajbaiala medicilor, rudele au trebuit sa vada si mizeria din Spitalul Judetean Brasov.

”Ma mira faptul ca nimeni din politie sau de la alte structuri nu ia masuri pentru tot ce se intampla la morga. Cei de acolo luau spaga pe fata, chiar daca in zona erau si politistii. Cand le-am spus politistilor, mi-au cerut sa fac plangere la DNA. Cam asa stau lucrurile la morga. Nu va mai spun despre mizeria de nedescris din spital. La morga, peste tot era sange uscat, pe jos, pe pereti, etc. Nu se poate sa fie o asa mizerie intr-o institutie ca asta. E rusinos si scandalos”, au declarat rudele persoanei decedate.

Preotul: ”V-ati grabit cu sicriul, noi avem de toate aici”

Cum era firesc, familia decedatei a mers la o firma de pompe funebre pentru a achizitiona cele necesare. Mai apoi, au mers la biserica pentru a discuta despre inmormantare. Cand i-au spus preotului ca au achizitonat tot ce este necesar inmormantarii, acesta a luat foc. ”V-ati grabit si cu sicriul! Noi avem de toate aici. Puteti face si pomana aici si tot”.

Este nedrept ca cineva sa moara in asemenea conditii…este insa si mai dureros ca este vorba de o fosta campioana la handbal.   Cam atat a putut sa faca Brasovul pentru ea…

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: