VIDEO-FOTO. Explozie imobiliară în Tractorul.Mii de apartamente, zero gradinițe și școli, puțin spațiu verde. Vezi cum arată zona!

Dezvoltatorii imobiliari au dat lovitura in cartierul Tractorul. Cel putin asa reiese din numarul mare de blocuri care se construiesc in zona mall-ului Coresi. Fie vara, fie iarna, muncitorii lucreaza non-stop la blocurile care se construiesc in aceasta zona. Astfel, deja au rasarit blocuri intregi, fiind construit un adevarat cartier. Daca mai in spate sunt construite si blocuri tip vile, spre strada, s-au construit si finalizat deja multe blocuri cu mai mult de 4 etaje. Din pacate, se construiesc doar spatii de locuit si cam atat. Constructorii vad doar profitul, insa uita de faptul ca miile de familii care s-au mutat sau se vor muta pe viitor in aceasta zona au nevoie de scoli, gradinite si alte institutii vitale dezvoltarii urbane. Din pacate, peste tot se vad constructii de blocuri , dar nu si de unitati de invatamant. Un singur dezvoltator s-a aratat interesat de acest aspect, in acest sens a pus la dispozitie terenul pentru construirea unei crese si a unei gradinite. Insa, depinde si cand vor fi construite… De asemenea, dezvoltatorii imobiliari nu au fost prea darnici nici la capitolul spatii verzi, motiv pentru care multe dintre blocuri sunt inghesuite, fara zone cu verdeata. O alta problema ar putea fi si parcarile. Strazile inguste ar putea sa nu faca fata cerintelor, avand in vedere ca de la an la an creste numarul autoturismelor.

Insa, nu trebuie uitat faptul ca pana in prezent, Primaria Brasov nu s-a gandit la solutii pentru decongestionarea traficului rutier in zona. Cum zona s-a dezvoltat, iar multe persoane si-au cumparat locuinte la marginea cartierului, traficul rutier a devenit un cosmar pentru cei care merg spre Coresi. Abia in ultimii 2 ani s-a discutat mai mult despre aceasta problema acuta, insa, destul de tarziu, avand in vedere ca deja la orele de varf se pierde mult timp in trafic. Se pregateste construirea unui pasaj peste calea ferata care sa lege bulevardul Victoria de cartierul Tractorul,insa, pana cand se va circula pe acesta mai trec ani buni. Pana atunci, nu le ramane brasovenilor decat sa se inarmeze cu rabdare pentru ca viitorul nu suna prea roz.

Poate ca pe viitor, reprezentantii administratiei locale se vor gandi la dezvoltarea pe termen scurt, mediu si lung si vor veni cu proiecte serioase care sa reduca poluarea si traficul rutier. Ar trebui ca marile proiectele imobiliare sa primeasca avizele necesare dupa ce includ in planul lor urbanistic mai mult spatiu verde sau gradinite si scoli. Pana in prezent, constructiile au avut la baza avize oferite pe ochi frumosi, pe baza de prietenii sau altele.
Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: