VIDEO-FOTO.Cum arată acvariile de la Gradina Zoologica din Brașov? Rechini, piranha, murene si caimani, noile atracţii

SPECTACULOS! Miercuri, 05.07.2017, viceprimarul Laszlo Barabs a participat la deschiderea noilor spaţii de la Grădina Zoologică, unde braşovenii şi turiştii vor putea vedea rechini, piranha, peşti de recif, caracatiţe, ciclide africane de Malawi şi, nu în ultimul rând, caimani.

Încă de la demararea lucrărilor de modernizare a grădinii zoologice, obiectivul Municipalităţii a fost acela de a o transforma într-un spaţiu de petrecere a timpului liber şi de educare a copiilor. Începând de astăzi, vizitatorii vor putea descoperi viaţa marină din zonele de recif, peştii din lacurile africane sau cum traiesc caimani. Sper ca următoare inivitaţie pe care o vom face mass-mediei pentru a prezenta o investiţie majoră să fie la deschiderea planetariului, un obiectiv foarte importantă pentru a dezvolta şi mai mult oferta educaţională a grădinii, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

În ceea ce priveşte următoarele lucrări majore şi investiţii care se vor executa la Grădina Zoologică, viceprimarul a precizat:

,,S-a semnat contractul pentru înlocuirea gratiilor cu geamuri securizate la cuştile de lei şi tigrii, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările. Sper ca până la sfârşitul lunii august vizitatorii să poată urmări aceste feline într-un mod diferit de cel clasic.Totodată, 24 iulie este data limită pentru depunerea ofertelor pentru amenajarea planetariului, iar, până cel târziu la sârşitul lunii august, vom finaliza această procedură”.

Cu privire la lucrările viitoare, directorul Grădinii Zoologice, Alin Pînzaru, a adăugat:

,,În cursul acestui an ne dorim să finalizăm casa maimuţelor, unde vom aduce trei specii, şi să amenajăm spaţiul dedicat lemurilor, un spaţiu mixt pentru pinguni şi foci, un spaţiu pentru panda roşu, unul pentru zebre şi altul pentru suricate.”

La final, Pînzaru a menţionat şi ce alte specii vor mai fi aduse la grădină, după ce în ultima perioadă au fost aduse două cămile albe, doi lei albi, un tigru alb şi o pereche de leoparzi ai zăpezilor:

,,Suntem în discuţii cu mai multe grădini zoologice din Europa, ca pe lângă speciile pentru care amenajăm spaţii, să aducem mai multe specii de păsări răpitoare (vulturul de mare a lui Steller, codalb si mai multe specii de bufniţe).

 

Detalii despre noile spaţii amenajate şi speciile din aceste spaţii:

– spaţiu amenajat pentru caimani, (suprafaţă spaţiu: 35 m.p., cu un bazin  de 8.000 de litri)

– un acvariu marin pentru rechini, pisici de mare şi murenă dragon (acvariul are o capacitate de 17.000 de litri),

– doua acvarii marine pentru peşti de recif (acvariul are o capacitate de 3.500 de litri) şi peşti mari de recif (acvariul are o capacitate de 3.000 de litri),

– un acvariu pentru piranha (acvariul are o capacitate de 2.700 de litri),

– un acvariu pentru ciclide africane Malawi (acvariul are o capacitate de 2.500 de litri),

– un acvariu pentru caracatiţă, (acvariul are o capacitate de 300 de litri).

 

 

 

Număr specii:

– 15 specii ciclide malawi, 120 de exemplare,

– Piranha cu burta roşie, 50 de exemplare,

– Caimani comuni,  două exemplare,

–  20 de specii de peşti de recif, 30 de exemplare, şi 20 corali

– 5 specii de peşti mari de recif, 10  exemplare,

– o specie de caracatiţă,

– 3 specii de rechini, 3 exemplare,

– două specii de pisici de mare, 3 exemplare,

– două specii de murene, două exemplare.

Valoarea lucrărilor de amenajare acvarii şi spaţiu caimani: aprox. 100.000 de euro

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: