VIDEO Controale la baruri și terase azi noapte în Brașov. Amenzi de peste 40000 de lei

Raziile mixte au continuat la Brașov și după lăsarea serii.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, în data de 02 august 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ministerului Muncii, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au continuat activitățile de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, printre scopurile prioritare ale acestora regăsindu-se și acela ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

De asemenea, efectivele angrenate în activități au verificat și modalitatea de respectare a prevederilor Hotărârii nr. 38 din 01.08.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind stabilirea programului de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități specifice, precum jocuri de noroc sau terase, baruri, cluburi și altele asemenea de la nivelul mai multor județe, între care și Brașov.

În urma activităților desfășurate ieri, la nivelul județului Brașov au fost verificate 218 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, fiind identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor. Echipaje ale IPJ Brașov și Poliției Locale au verificat și aproximativ 600 persoane, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

Au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 53 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 24 sancțiuni contranvenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R, privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, dintre cele 116 sancțiuni contravenționale, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 21/1992, privind protecția consumatorilor, 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 34/2008.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 41.200 lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun.

Obiectivul prioritar al acestor activități este de conștientizare a tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: