Consilierii judeteni din Brasov s-au saturat de combinatiile din institutie (VIDEO)

Scandalul de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov a provocat reactii din partea consilierilor judeteni. 

”Constatăm cu îngrijorare că PNL vrea să acapareze tot ce ține de sănătatea oamenilor din acest județ. Altfel nu ne explicăm schimbările care se produc în această perioadă, indiferent dacă e nevoie de ele sau nu.

Mă refer aici la așa zisele concursuri organizate pentru ocuparea posturilor de manageri la unitățile sanitare din județul Brașov. Părerea mea e că PNL vrea, pur și simplu să-și pună oamenii proprii acolo. Sau poate că nu e interesul atât al PNL, cât al unei persoane sau unui grup de persoane.

Este un adevărat scandal, care e departe de a se fi stins, care a fost doar potolit pentru moment, cu ce se întâmplă la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov. Actualului manager, un om cu o experiență de 20 de ani la conducerea spitalului, i se interzice, practic, să candideze.  Altfel nu pot fi interpretate tertipurile la care s-a ajuns, să i se refuze dreptul de a participa, pentru că nu ar avea copii după acte care se află, oricum la dosarul lui. Și, apropo de dosar, poate că dacă avea actele în regulă, i se cerea și celebrul dosar cu șină, nu? Dar să respingi dosarul de candidatură al unui om pentru că, printre altele, nu are copie după actul de identitate, o copie certificată pentru conformitate.

Instanța a constatat, pe bună dreptate, că se impune suspendarea organizării concursului, până la judecarea pe fond.

Mă întreb, ce interese sunt pentru ca doctorul Alexandru Grigoriu să nu mai fie managerul spitalului. Vă remintesc că una dintre secțiile acestui spital este cea de pe Eminescu 18, care a făcut obiectul unei hotărâri de Consiliu Județean privind plata chiriei. Atunci atrăgeam atenția că se pot găsi soluții pentru ca secția în cauză să fie mutată într-o altă clădire care aparține CJ. Reacția președintelui Adrian Veștea a fost una deplasată, a fost foarte tăios, spunându-mi că e o soluție pe care executivul a luat-o în calcul.  Dacă este așa, de ce nu a fost informat Consiliul Județean? Sau, după părerea domnului Veștea, consilierii sunt buni numai ca să ridice mâna? Consilierii PSD au anunțat public de atâtea ori că sprijină demersurile Consiliului și că în niciun caz nu pun piedici, mai ales investițiilor, cum ar fi aeroportul. Dar, de aici și până la a nu spune nimic atunci când sesizăm o neregulă, e o distanță foarte mare. Atrag atenția că, atunci când se petrec abuzuri, cei care nu spun nimic și care nu intreprind nimic sunt complici. Așadar, tot complici se cheamă și cei care lasă, chiar și de la înălțimea unei funcții, mână liberă celor care joacă murdar.

Am și o solicitare. Pârâții în procesul civil  deschis de doctorul Grigoriu sunt Consiliul Județean și Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Aceștia trebuie să plătească reclamantului 3320 de lei, cheltuieli de judecată. Nu cred că acești bani, mulți, puțini, trebuie cheltuiți de noi. Poate că Spitalul, cu jumătate din această sumă (pentru că se plătește în solidar), cumpără produse de igienizare, că tot e carantină instituită din cauza gripei. Dacă aveți curiozitatea să intrați pe SICAP, e un anunț al Spitalului Clinic Județean de Urgență care dorește să achiziționeze Dezinfectant detergent pentru suprafeţe noncritice (pavimente, pereţi), conform cerintelor si descrierii din caietul de sarcini. Valoarea contractului este de 57600 pentru 36 de luni. O împărțirea simplă dă rezultatul de 1600 lei pe lună. Așadar, cheltuielile de judecată, din bani publici sunt contravaloarea dezinfectantului necesar pentru 2 luni. Banii trebuie plătiți de cei care se fac vinovați, că e vorba de președintele comisiei de concurs, ca e vorba de întreaga comisie, ei trebuie să plătească banii aceștia din propriile buzunare.

Și sperăm că astfel de situații nu se vor repeta și la alte instituții din subordinea CJ. E o ”hărnicie” în organizat concursuri în această perioadă, parcă s-ar grăbi cineva. Avem DGASPC, avem Spitalului Clinic Județean de Urgență…La Pneumoftiziologie s-a terminat concursul, acolo a fost înlocuit directorul economic, cu un fost consilier județean, absolut întâmplător de la PNL, a spus Radu Mitric, consilier judetean PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: