VIDEO. Când va deveni operațional Aeroportul Brașov. Vezi care este stadiul lucrărilor!

Până la mijlocul anului 2021, cele mai multe lucrări de infrastructură care se derulează la Aeroportul Brașov vor fi finalizate, astfel că se va trece la certificarea fiecărui obiectiv din cadrul masterplanului acestui proiect. Chiar dacă reprezentanții Consiliului Județean își termină treaba pe partea de infrastructură, pentru ca aeroportul să devină funcțional este nevoie și de implicarea altor instituții ale statului.

Avem mai multe contracte în implementare, unele au termen de finalizare luna martie, altele sunt în curs de execuție. Sperăm ca în cursul acestei veri să finalizăm marea parte a lucrărilor pe care le avem la infrastructură, să trecem la certificarea fiecărui obiectiv din cadrul masterplanului aeroportului în așa fel încât ca până la jumătatea anului să avem certitudinea că acest obiectiv este certificat și poate deveni funcțional. Pentru acest lucru este necesară și implicarea altor instituții care vor funcționa în cadrul aeroportului. Vorbim de mai multe organigrame de la mai multe instituții. Foarte importantă va fi partea de operare. Am vorbit cu reprezentanții de la Romatsa să vină în sprijinul nostru, astfel încât în cursul acestui an să putem pune în valoare acest obiectiv”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

 

One thought on “VIDEO. Când va deveni operațional Aeroportul Brașov. Vezi care este stadiul lucrărilor!

 • 20 ianuarie 2021 la 12:06
  Permalink

  Eu as vrea sa primesc raspuns la 3 intrebari :
  Cum poate fi functional aeroportul in 6 luni cand :
  -nu ni se spune in ce stadiu sant lucrarile la cele 9 obiective asumate de firma Constructii Sibiu,care ar fi trebuit sa fie finalizate la 01.03.20 ,apoi 31.08.20 ;
  -indiguirea canalului Besalcin nici nu a inceput si ma intreb daca aceasta lucrare poate fi finalizata in 6 luni;
  -nu se stie nici acum nimic despre turnul de control ,daca va fi unul real sau virtual;fapt este ca in Romania nici un aeroport nu are turn virtual si ma intreb daca in conditiile de relief si clima din Brasov ,ar fi fezabila solutia cu turnul virtual sau remote ; suna teribil dar mi se pare o utopie !

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: