Acasă Social VIDEO Boncănitul cerbilor în Parcul Național Piatra Craiului

VIDEO Boncănitul cerbilor în Parcul Național Piatra Craiului

Parcul Național Piatra Craiului surprinde în imagini spectacolul uimitor al boncănitului cerbilor, un moment de împerechere care debutează în septembrie și se încheie în octombrie. Cerbii se luptă pentru supremație, utilizându-și coarnele dezvoltate, și își anunță prezența cu mugete puternice. Pădurile din acest parc asigură faunei condițiile necesare pentru un habitat sănătos. Parcul National Piatra Craiului este una dintre cele 22 de arii protejate administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, cu o suprafață de 14.800 de hectare, din care peste 6.000 de hectare sunt protejate.

”Revenim cu noi imagini cu boncănitul cerbului într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului, un spectacol uimitor surprins în imagini de către camerele de monitorizare a faunei.
Vă sugerăm să urmăriți acest video cu sonor, pentru a surprinde în întregime acest moment desosebit
 Boncănitul cerbilor, adică perioada de împerechere a cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.
 Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.
 Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.
 Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.
 Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate” au anunțat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor.