VIDEO. Angajații de la Penitenciarul Codlea se pregătesc de grevă

Angajaţii din penitenciare se pregatesc de grevă. Începând de ieri, aceştia au anuntat ca refuză sa mai efectueze ore suplimentare. La Penitenciarul Codlea, angajatii au efectuat de la inceputul anului si pana acum peste 22 de mii de ore suplimentare. Federaţia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor  anunţă că începând de marţi, 1 august, angajaţii din penitenciare refuză să mai efectueze ore suplimentare şi alte atribuţii în afara celor specifice funcţiilor ocupate.

„Angajaţii din penitenciare declanşează proteste pe durata nedeterminată în toate unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca reacţie la lipsa de interes a Guvernului în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din penitenciare. La fiecare penitenciar vor fi organizate pichetări şi fiecare angajat va acţiona în justiţie, în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale de jurisdicţie a muncii, Guvernul României pentru obligarea acestuia la aplicarea unor măsuri concrete privind asigurarea unor condiţii de muncă decente” transmite Federaţia.

Sindicaliştii anunţă că dacă autorităţile nu le vor rezolva problemele, protestele se vor muta la ANM, Ministerul Justiţiei şi la Guvernul României. In sistemul penitenciar sunt aproape 8.000 de funcţii vacante şi se înregistrează peste 700.000 de ore suplimentare. 1 angajat din 6 a părăsit sistemul penitenciar în ultimii 2 ani, iar Guvernul a blocat angajările. Condiţiile din penitenciare sunt la fel de improprii pentru personal pe cât sunt pentru deţinuţi, iar Parlamentul la propunerea Guvernului a recunoscut prin lege aceasta situaţie de fapt.

De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi şi de ordonanţa de urgenţă de modificare a legii pensiilor. Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din ANP, a declarat pentru Mediafax, că peste două sute de cereri de pensionare au fost înregistrate luni, după anunţul privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a legii pensiilor speciale.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: