VIDEO. Alerta! Urșii și porcii mistreți se plimbă ziua nestingheriți pe străzile din Săcele

De cateva luni, locuitorii din Sacele sunt terorizati de animalele salbatice care sunt intalnite tot mai des pe strazile din oras. Este vorba despre ursi si porci mistreti. Acestia se plimba nestingheriti prin cartiere, inclusiv ziua in amiaza mare. Mai mult decat atat, intr-o zi, o ursoaica cu pui a ajuns la o structura de primire turistica unde se aflau mai multi copii. Primarul orasului este disperat din cauza acestor probleme, mai ales ca institutiile abilitate care pot lua masuri au tot fost sesizate, insa, fara rezultat.

In ultimele luni avem mari probleme cu animalele salbatice la Sacele. Este vorba despre ursi si porci mistreti. Am luat legatura cu institutiile abilitate, insa vad ca se intarzie cu masurile. Ursii deja au aparut in zonele urbane si ziua umbla pe strazi, prin cartiere. La Dambu Morii a fost un incident la un hotel. In cursul zilei a intrat un urs cu tot cu pui. Acolo erau cazati copii. Este o problema. Intra in gradina la oameni. Pentru Sacele sunt trei fonduri de vanatoare care sunt gestionate de Regia Padurilor Locale, Silvicultura Brasov si Asociatia Pescarilor si Vanatorilor Brasov. Sunt singurii responsabili care pot lua masurile necesare”, a explicat Virgil Popa, primarul orasului Sacele.

Ingrijorat de situatie s-a aratat si prefectul judetului Brasov, Marian Rasaliu. Acesta a avut deja doua intalniri cu reprezentantii mai multor institutii ale statului in vederea gasirii unor solutii pentru a proteja populatia de eventuale atacuri ale animalelor salbatice.

Am avut o intalnire cu cei care se ocupa de acest segment. Insa, exista un vid legislativ legat de acest subiect. Este o problema mare. In prezent nu avem voie sa recoltam animale. Institutiile abilitate ar trebui sa ne spuna care este solutia. Singurii care pot interveni foarte repede in momentul de fata, se pricep si au si cu ce, sunt cei de la Gradina Zoologica”, a declarat Marian Rasaliu, prefectul judetului Brasov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: