VIDEO. Administrația Scripcaru: muntele înlocuit cu blocuri. Dealuri cu verdeață transformate în complexuri rezidențiale

La Brasov, nesimtirea a atins cote maxime in domeniul constructiilor.  Practic, orice smecher care isi doreste o casa sau un bloc in mijlocul padurii este lasat fara probleme sa isi realizeze proiectul imobiliar de autoritatile locale. Cel putin asa se intelege din autorizatiile de constructie oferite mai mult pe ochi frumosi. Un exemplu destul de elocvent este drumul spre Poiana Brasov. Practic, aici, cu largul concurs al reprezentantilor administratiei locale mai totul s-a construit haotic. S-a ajuns incat dealul dintre Schei si drumul care duce spre Poiana sa fie efectiv taiat de utilajele care muncesc necontenit. Mai intai s-a construit o cabana, mai apoi o casa, un bloc si, de curand, un complex rezidential. Daca se mai insista mult, in cativa ani, smecherii vor ajunge cu constructiile pana in Poiana. Un semnal de alarma privind constructiile haotice a fost tras si de catre marii arhitecti ai municipiului. Credeti ca i-a auzit cineva?

In acest timp, pe la televizor, mai toti politicienii fie ca vorbim de PNL, PSD, ALDE, PER sau PMP se lauda cu proiectele ecologiste care mai de care mai pompoase. Unde sunt acestea, numai ei stiu…In realitate, alesii locali si judeteni cunosc bine situatia, insa nu fac nimic in acest sens pentru ca mai toti sunt la fel,  pe interes.

A vazut cineva vreun consilier local care sa ia atitudine fata de acest aspect? NU!

Poate ca este timpul ca procurorii DNA sa faca investigatii si privind modul de acordare a autorizatiilor de constructie. De ani buni se tot vorbeste despre interese imobiliare, despre autorizatii oferite fara a fi respectat regimul de inaltime, arhitectura zonei. Culmea este ca se da mana libera la constructii chiar intr-o zona care ar trebui protejata. Insa, nici primarul, nici consilierii locali nu par sa isi doreasca sa ia masuri in acest sens, semn ca interesele sunt prea mari.

 

 

One thought on “VIDEO. Administrația Scripcaru: muntele înlocuit cu blocuri. Dealuri cu verdeață transformate în complexuri rezidențiale

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: