Viceprimarul Sebastian Rusu (PNL) – Vrem să organizăm cununii civile și într-un spațiu deschis, în afara Casei Căsătoriilor

Căsătorii în afara sediului Primăriei, în locuri publice, inedite și speciale, în mijlocul naturii.
De ieri până pe 21 martie este dezbaterea publică, la care initiatorii așteptă propuneri sau completări la proiect.
În demersul nostru, am ținut cont de cererile cetățenilor, pentru a organiza o cununie civilă într-un spațiu deschis, în afara Casei Căsătoriilor: în parc sau într-o grădină publică, pe stadion, la muzeu, în Piața Sfatului, Sub Tâmpa, pe Dealul Cetățuia etc.
În acest sens, la nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Brașov va fi instituită o taxă pentru această ceremonie.
Oficierea în aer liber va fi făcută la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului, doar în interiorul municipiului Brașov, unde SPCLEP are competență teritorială, cu condiția ca locația să fie accesibilă și vremea să fie prielnică fericitului eveniment.
‘’Este un proiect bun și sunt de părere că brașovenii se vor bucura de această oportunitate frumoasă, într-un moment deosebit din viața fiecărui om – căsătoria’’, spune Sebastian Rusu, viceprimar PNL
În momentul depunerii actelor, se va completa un formular, în care va fi indicat locul propus pentru oficiere. Iar după obținerea acordului primarului, viitorii miri vor achita și noua taxă de oficiere în afara sediului SPCLEP, propusă în cuantum de 1.000 lei.
Această sumă a fost luată în calcul după ce s-a ținut cont și de taxele percepute în alte orașe: 1.500 lei la Constanța, 1.013 lei la Iași, 1.000 lei la Bacău, Deva și Oradea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: