Viceprimarul Sebastian Rusu: ”Am luat decizia de a convoca miercuri o ședință de îndată pentru a ajuta Horeca”

După contrele dintre liderii partidelor politice de la ultima ședință a Consiliului Local pe tema reducerii impozitului pe clădiri pentru cei din Horeca, viceprimarul Sebastian Rusu va solicita mâine convocarea unei ședințe de îndată. Acesta a declarat astăzi că zona Horeca trebuie sprijinită și acest lucru se mai poate face până pe 2 decembrie 2020.

Împreună cu colegii mei consilieri din grupul PNL, am hotărât ca mâine să fie convocată o ședință de îndată a Consiliului Local Brașov pentru a pune pe ordinea de zi acest punct, întrucât suntem presați de timp. Mai avem doar 2 zile să ne încadrăm în beneficiile Ordonanței de Urgență nr. 181 din 22 octombrie 2020, adoptată de Guvernul PNL care este menită să vină în ajutorul segmentului Horeca. Potrivit acestui act normativ, Consiliul Local poate acorda reducerea impozitului pe clădiri cu o cotă de până la 50%, vorbim de clădirile nerezidențiale. Se acordă celor care în această perioadă au obținut acele certificate galbene respectiv albastre, care se referă la starea de alertă sau urgență, perioadă în care aceștia au fost forțați să își întrerupă total sau parțial activitatea. De asemenea, tot mâine vom cere și modificarea taxei de ocupare a locurilor publice, aici ne referim la terase, unde și acolo vom putea merge pe o reducere de 50%. Brașovul este un oraș turistic și a fost afectat. Este datoria noastră să fim alături de mediul de afaceri”, a  declarat Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov.

Săptămâna trecută, la ședința ordinară a Consiliului Local Brașov, aleșii locali din PNL și PSD au solicitat ca segmentul Horeca să fie ajutat, mai ales că în sprijinul administrațiilor locale vine și  Ordonanța de Urgență nr 181. Doar consilierii locali USR nu au primit prea bine această propunere. Nu au fost nici împotrivă, dar nici pentru.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: