Viceprimarul Rusu le răspunde useriștilor și arată cu degetul spre aparatul propriu al primarului

Viceprimarul Sebastian Rusu atacat de useriști când se afla în concediu.

Viceprimarul Sebastian Rusu(PNL) le-a răspuns useriștilor care l-au atacat întâmplător sau nu, chiar în timp ce liberalul se afla în concediu cu familia. Acesta a argumentat punctual și a explicat cum au decurs lucrurile în Primăria Brașov în primele luni de mandat.

”In timpul concediului am fost atacat de anumite persoane si de aceea vreau sa clarific anumite aspecte. Va aduc la cunostinta anumite chestiuni din cadrul Primariei Brasov. Coordonez serviciul public local de termoficare, gradina zoologica, politia locala, serviciul de informatica din primarie, serviciul de resurse umane. Multe importante, multe cu impact puternic. Nu putem compara o directie tehnica, cu ceva ce tine de cultura. De asemenea, de precizat că în prezent, Directia Tehnica nu are director tehnic. Prin urmare, am facut si acest lucru. Sper sa scoatem un post la concurs pentru aceasta pozitie, pentru degrevarea responsabilitatilor. În ce privește dezapezirea, am avut un feedback foarte bun din partea cetatenilor din Brasov, a fost pentru prima data cand am intrat cu deszapezirea pe strazi mici, cu tractorase. Referitor la asfaltare, vremea a fost capricioasa si astfel au fost amanate lucrarile de asfaltare. Nu am putut actiona din cauza vremii. Marcajele rutiere  au fost realizate cum bine s-a observat, in toate cartierele din Brasov. Ne pregatim sa incepem si licitatiile pentru serviciul de Parcari. In urmatoarele saptamani, noi vom gestiona curatenia, toaletarea, marcarea drumurilor, etc. Seful Serviciului de strazi a aflat in iarna ca nu i se prelungeste mandatul, ceea ce a dus la o nemultumire. Si-a dat demisia. Totodată, un consilier din cadrul departamentului Strazi a fost demis fara stirea mea. Mai sunt 3 persoane care urmeaza sa se pensioneze. Toate acestea duc la un minus, insa noi incercam sa suplinim. La Spatii verzi, datorita vremii am intervenit cand s-a putut. Chiar daca a plouat si in acele zile s-a lucrat. Au existat multe solicitari din partea proprietarilor pentru taierea anumitor arbori. Asociatia Pro Parc supervizeaza activitatea colegilor din primarie si spun daca se pot taia sau nu anumiti arbori. Asociatia nu isi asuma raspunderea pentru pagube. Daca acestea exista, Primaria raspunde.

Luna viitoare va fi implementat un proiect prin intermediul PNL cu ajutorul specialistului nostru, Ionut – Sorin Banciu, secretar de stat in cadrul Minsterului de Mediu, proect ce va viza plantarea anumitor arbori in anumite zone (padurile urbane)

Referitor la Curatenie, totul tine de operatorii care lucreaza de ani de zile pentru Primarie. Sunt aceeasi oameni ca atunci cand Brasovul a fost numit cel mai curat oras din Romania. Nu inteleg de ce acum exista nemultumiri sau se pun presiuni.O problema este schimbarea ghenelor de gunoi. Ghenele noi au o diferenta de inaltime, este un spatiu gol de circa 40 de cm in partea de jos. Avem grija sa se rectifice acest aspect”, a precizat Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov.

Liberalul arată cu degetul și spre primarul Allen Coliban. Totul din cauza unor consilieri personali de la cabinetul primarului care se bagă peste atribuțiile viceprimarului.

”Acuzatiile aduse primariei au creat foarte multe tensiuni. Consilieri personali de la cabinetul primarului dau dispozitii anumitor oameni din institutie si lucrurile ajung sa nu se mai intample sau sa se amane. Cred ca ar trebui sa se intample lucrurile fluent, sa masuram performanta, sa nu ne grabim sa facem afirmatii sau sa aruncam cu apelative la adresa functionarilor publici.

Vorbim de administratie publica. Nu despre un domeniu privat. Trebuie sa ne respectam, sa ne cunoastem. Daca Brasovul a fost laudat si plasat la superlativ printre orasele din Romania, cred ca putem continua la fel pentru ca majoritatea oamenilor din Primarie sunt aceeasi ca si pana acum.Sa respectam ierarhia, sa respectam Codul Administrativ si vom avea rezultate mult mai bune”, a incheiat viceprimarul PNL.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: