Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu: În Primărie se fac angajări pe ușa din spate

Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, susține că Primăria Brașov face angajări prin intermediul Asociației Metropolitane de Transport. Mai mulți oameni au fost angajați de această asociație, dar au fost detașați încă din prima zi la Primăria Brașov , pentru a-l ajuta pe primarul Brașovului.

Asociația nu a dat niciun răspuns la solicitarea viceprimarului municipiului Brașov de a prezenta o listă cu angajările făcute și cu oamenii detașați la Primăria Brașov.

 

„Aș vrea să vă prezint un aspect politic, niște discuții vehiculate în spațiul public pentru că aș vrea să închei aceste discuții și ping-pongul care se face pe rețelele de socializare.

După cum v-am obișnuit, cred că toată lumea a observat că prezint informații concrete, vorbesc cu hârtii, iar atunci când fac niște afirmații le fac în cunoștința de cauză și spre binele brașovenilor. Chiar dacă aceste lucruri mi-au fost cumva imputate sau am fost sancționat de către domnul primar,  eu am mers înainte și la fel voi face și în continuare.

Pentru a avea o imagine exactă a celor întâmplate, aș vrea să vă spun că discutam aici despre Agenția Metropolitană Brașov și o a doua entitate care se numește Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov , care a fost înființata prin hotărârea de Consiliul Local Nr. 43 din 25.01.2013 , care are un consiliu director din 5 membrii, unde președintele este domnul Dragoș David , ca director general al Agenției Metropolitane , ambele funcționând în aceeași clădire.

Totodată , Agenția Metropolitana Brașov, condusă de domnul David este asociat , al 17-lea asociat în această asociație de transport, unde domnul Frangulea este director de programare în cadrul AMB, iar aici la transport are funcția de director general. Cele două entități practic sunt conduse de aceiași oameni și au același sediu.

În data de 9 septembrie anul acesta, am solicitat către această Asociație Metropolitana de Transport lista cu angajările făcute , organigrama și așa mai departe pentru a vedea cine este angajat și cine este detașat în cadrul Primăriei și care este baza legală.” a declarat Sebastian Rusu.

 

Viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu, a solicitat Asociației Metropolitane de Transport să prezinte o listă cu angajările făcute, deoarece angajații acestei asociații au fost detașați la Primăria Brașov, încă din prima zi. Asociația nu a răspuns la această solicitare, iar în rândul conducerii și a oamenilor politici s-a stârnit agitația.

 

”În 9 Septembrie am solicitat acest lucru prin email, dar, ce să vedem, nu a catadicsit nimeni să răspundă la un email oficial venit de la viceprimarul Brașovului care virează 2 milioane de lei anual cotizație către Agenția Metropolitană Brașov.

Mail-ul a fost transmis către directorul Asociației Metropolitane de Transport , domnul Frangulea, și pentru că am văzut că nu mi se răspunde la acel mail oficial, mail care, de altfel, a fost trimis pentru că în copie era și o colegă din Primărie , am considerat că este cazul să mergem pe calea veche a hârtiilor cu toate că, mă așteptam să existe o altă viziune a Agenției Metropolitane și să nu mai stăm să umblăm după hârtii.

Acel mail cred eu că era suficient pentru a primi un răspuns. De aceea, la o săptămâna după data de 9 septembrie, respectiv în 20 septembrie, am trimis pe stil vechi o hârtie cu număr de înregistrare și asta pentru a mă asigura că primesc răspuns .

Nu este normal, stimați brașoveni , să fac o solicitare în scris cu număr de înregistrare pentru că o instituție finanțată din bani publici refuză să ne dea niște informații, atât mie cât și consilierilor locali care le asigură aceasta finanțare.

După cum știți, undeva la începutul lunii august, un consilier local al municipiului Brașov a cerut informații pentru toți și să fie trimise către toți consilierii locali din Consiliul Local Brașov, dar noi ,până la ora actuală, nu am primit nimic.

Pentru a angaja pe cineva cu o fișă de post și salariul aferent unei instituții de genul și el să fie detașat să facă cu totul și cu totul altceva decât ce este prevăzut în acea fișă de post , din câte intuiesc pentru că nu am informații decât ceea ce am citit în presă și eu cred că acestea sunt niște lucruri pe care instituțiile statului ar trebui să le verifice și, mai ales, legalitatea lor.

Cerând aceste informații care sunt absolut normale , de bun simț și de interes public, a început o agitație din partea unor persoane. După care m-am trezit cu domnul David care lansa diverse zvonuri printre membrii PNL Brașov.
Am chiar două persoane de la care știu că, dânsul i-a dus pe o pantă greșita a informării. Zvon care mai departe a fost preluat de anumite persoane și rostogolit în spațiul public.

Mail-ul acela l-am trimis către domnul Frangulea, care este director general al Asociație de Transport, dar domnul Dragoș David a fost cel care a reacționat. În loc să răspundă la mail sau să avem o discuție, dânsul a preferat să răspundă în felul în care a răspuns.” a mai spus viceprimarul.

 

De asemenea, viceprimarul susține că în Primăria Brașov se fac angajări „pe ușa din spate”:

”Referitor la cine a luat la cunoștință de solicitare și să dăm răspunsul pe care trebuie să-l dăm pentru că sunt informații de drept public . Faptul că  directorul instituției publică pe Facebook acte între instituția Primăriei Brașov și Agenția Metropolitană îmi arată modul în care înțeleg unii să gestioneze o instituție finanțată din bani publici.

Eu cred că problema nu este cine, când a întrebat și pe cine , ci cum se fac angajări pe ușa din spate ,care ușă este aceasta asociație.

Vorbim de o Asociație a cărui act constitutiv îmi arată că este formată din 16 primării plus al 17-lea membru care este Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, reprezentată legal prin domnul Dragoș Florin David în calitate de director general.”

 

AMB are statut de Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară , iar din ea fac parte primările: Brașov , Săcele,  Codlea Predeal, Râșnov, Ghimbav, Hărman, Sânpetru, Bod, Hălchiu, Crizbav, Feldioara, Vulcan, Cristian, Tărlungeni, Prejmer și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă.

„Primării care cotizează pentru niște angajări făcute pentru niște oameni care sunt detașați la Primăria Brașov , pentru a-l ajuta pe primarul Brașovului . Vă întreb: De ce nu sunt angajați oameni care să fie detașați la celelalte primării membre ale asociației ? Mă gândesc că poate în orașul Predeal sau în orașul Ghimbav sau în comuna Crizbav sau în comuna Prejmer, poate este nevoie de niște oameni. De ce nu îi angajează Asociația Metropolitană de Transport și să îi  detașeze acolo?
Acești angajați au fost detașați din câte știu eu, din prima zi, deci stau și întreb care a fost necesitatea angajării acestora la Asociația de Transport din moment ce au fost detașați la Primărie.

O altă întrebare pertinentă este dacă există vreo solicitare din partea Primăriei Brașov pentru a fi angajați, o altă întrebare pe care putem să ne o punem este: cine a cerut acești angajați și dacă aceștia au fost ceruți nominali sau au fost cerute anumite persoane sau anumite funcții.

Acestea sunt niște întrebări la care și eu aștept răspunsul și aș vrea să menționez încă o data că nu este vorba despre nicio luptă , este vorba despre transparență . Transparență care a fost foarte mult vehiculată în campania domului primar. O transparență pe care toți brașovenii o așteptăm, iar noi, consilierii locali, de asemenea, o așteptam!”

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: