Viceprimărița ”outlet” dă lecții de presă și îi ”ceartă” pe jurnaliștii publicațiilor care vor ”transparență” (FOTO)

Liderii USR Brașov mai au puțin și îi acuză pe toți din presă că sunt ”vânduți” și rău intenționați pentru că au tupeu să solicite ”transparență” și scriu despre derapajele administrative, dar și despre minciunile folosite, gen studiile lui Coliban. Până acum s-au adunat pe listă redactorii de la vreo 4 ziare. Culmea este că au ajuns să îi reproșeze faptul că a scris despre conducerea Primăriei Brașov, inclusiv unui om care a trecut pe la USR, care a protestat împreună cu ei. Este vorba despre jurnalistul Mihai Tatu, de la Litera 9. Acesta, la fel ca mulți alții din presă, au așteptat răspunsuri la întrebările privind consilierii primarului Coliban. Bineînțeles, acesta este prea ocupat să răspundă, deși a angajat recent o persoană care să ”îmbunătățească” comunicarea. Nici măcar în perioada lui George Scripcaru și a lui Căncescu nu și-au permis politicienii să critice jurnaliștii pentru simplul fapt că vor transparență și pentru că scriu despre ceea ce fac aleșii locali. Dacă ei se pozează cu teancuri de dosare, ce ar trebui să spună presa, că nu este așa? Dacă viceprimărița a spus că și-ar lua pe cineva să o filmeze tot timpul, ce trebuiau să facă jurnaliștii, să mintă? Domnița se poate înscrie la reality show-rile de la posturile TV dacă vrea atenție, Primăria Brașov este totuși o instituție publică cu o anumită prestanță. La fel de supărați au fost domnii din USR pentru faptul că presa a ”îndrăznit” să scrie despre minciunile gogonate ale lui Coliban, care consideră că absolvent este echivalentul la exmatriculat.
Dar ce spune viceprimărița?
Te rog doar ca dacă spui că de fapt vrei sa informezi, fă-o corect dpdv al demersului jurnalistic și verifică informația, iar dacă vrei să formezi opinii, asumă-ți că se bazează pe opinia ta, deci nu ai outlet de media obiectiv. Ai un instrument, o platformă, o goarnă prin care să îți exprimi opiniile.
L.E. înlocuiesc termenul “goarnă” cu “blog” pentru eludarea conotației peiorative. Care este scopul demersului tău?”. 
Viceprimărița are impresia că știe și jurnalism, pe lângă îngrijiri la domiciliu și ce a mai făcut ea. Poate ar trebui să se ocupe mai bine de ceea ce face la Primăria Brașov, nu de alta, dar încasează un salariu pe spatele brașovenilor, motiv pentru care ar trebui să-și îndrepte atenția spre locul ei de muncă, nu spre ce fac angajații firmelor private.
De la ce a plecat articolul din Litera 9
Mihai Tatu a publicat articolul referitor la lipsa transparenței fiind nemulțumit de activitatea Nicoletei Cirjan, consiliera care și-a tras cont pe instagram ”nicoinprimarie” , iar apoi a postat o poză fără mască, uitând că se află într-o instituție publică și masca este obligatorie. Aceasta a avut mai multe derapaje, având pe rețelele de socializare tot felul de postări ciudate. Cum este apropiată de Flavia Boghiu, aceasta a ținut neapărat să sară în ajutorul prietenei sale, astfel că s-a apucat de comentat pe facebook, unde l-a luat la întrebări pe autorul articolului din Litera 9. Na, cum să aibă omul curaj să scrie așa ceva…Extraordinar…
Probabil Flavia Boghiu are impresia că presa din Brașov ar trebui să fie aliniată și să scrie exact ce-și dorește ea și șeful său de la primărie.
Un sfat pentru viceprimărița ”outlet” , dacă consideră că jurnaliștii au greșit undeva, are posibilitatea să-i acționeze în judecată, iar instanța va stabili dacă sunt sau nu vinovați.
Apropo, atât Costel Mihai, cât și Laszlo Barabas, aveau teancuri de dosare în biroul lor când erau la primărie. Diferența este că ei nu se ”lăudau” cu așa ceva.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: