Viața brașovenilor, între spitalele private și cele de stat. Cum te “invită” medicii la cabinetele lor private

In Brasov, spitalele private au avut o ascensiune fulminanta in ultimii ani. Astfel ca, Brasovul a ajuns unul dintre orasele cu cele mai bune facilitati medicale din tara. Practic, spitalele private au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Insa, la dezvoltarea acestora au pus serios umarul si medicii care lucreaza sau au lucrat in spitalele de stat. Desi multi dintre ei pozeaza acum in aparatorii spitalelor de stat, de-a lungul timpului au facut bani din privat, mai mult sau mai putin legal, mai mult sau mai putin moral.

Mai precis, multi medici isi imparteau activitatea intre spitalul de stat si cel privat, lucru care se intampla de altfel si in prezent. Tot mai multi sunt brasovenii care sustin ca au mers la spital la stat cu o problema, iar medicul de acolo le-a sugerat sa vina la cabinetul sau privat sau clinica. Mai mult decat atat, medicii gasesc imediat si pretexte, chipurile ca acolo este mai bine consultat, tratat, si aparatura este performanta.Interesant este ca multi se folosesc de aparatura de la stat, dar ii invita pe pacienti la cabinetele private unde ii taxeaza pe fiecare consultatie in parte.

Apoi, multi se mira de ce nu merg bine spitalele de stat, indiferent cata aparatura medicala performanta au. Atata timp cat medicii ii trimit pe pacienti la privat, cum sa supravietuiasca spitalele de stat cand sunt ingropate chiar de catre cei care ar trebui sa le apere , sa le sustina. Si, totul pentru bani… Daca salariile medicilor ar fi chiar atat de mici, atunci ar fi de inteles, insa, lefurile acestora sunt destul de bune pentru nivelul de trai din Romania. Corect, nu se compara cu cele din tarile dezvoltate din Europa, dar sunt la ei in tara, lucru care este foarte important.

O data cu aparitia cazului ”Lucan”, tot mai multi pacienti incep sa vorbeasca despre modul ”profesional” in care isi fac treaba unii medici brasoveni. Poate ca este momentul ca organele de ancheta sa faca curatenie si in acest domeniu care a fost mazilit de o parte din asa zisii medici…

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: