Vernisaj expoziție pictură Galeria Europe

Galeria Europe (UAP Brașov) are plăcerea să vă invite marți, 19 iunie, la ora 18:30, pe strada Mureșenilor nr. 1, Brașov, la vernisajul expoziției personale „Note de Pictor”, semnată Ioana Niculescu-Aron. „Note de Pictor” sunt acele pânze pe care artista, la un moment dat, și-a propus să le facă și să le țină nepictate undeva, într-un colț al atelierului său. Le scotea pe rând, numai atunci când voia să noteze o idee anume/ o observație. Gândurile n-au fost puține și astfel, s-a născut acest grup de lucrări, ce poate fi văzut în curând la galeria Europe din Brașov. Expoziția va putea fi văzută timp de două săptămâni, începând cu sâmbătă, 16 iunie și având finisajul sâmbătă, pe 30 iunie.

În vârstă de 24 de ani, Ioana a expus lucrări în peste 30 de galerii din România, Germania, Spania, Statele Unite și Italia. În prezent trăiește și lucrează la București, fiind prima oară în ultimii ani când nu își face bagajele la fiecare câteva luni pentru a ajunge într-o nouă destinație.

In contextul sincretismului artistic contemporan, artista afirmă că: ,,Expresivitatea gestului aceluia care scrie o notiță poate fii asemănată cu forța unui expresionist abstract. Supradimensionată, o notiță folosită nu este altceva decât o suprafață cu tușe largi și hotărâte. Înțelegem astfel că vedem pictură în fiecare zi a vieții noastre (la birou, acasă etc.), fiind așadar cu toții martori ai unei galerii de artă nemărginite, ce-și schimbă gusturile estetice extrem de repede.”.

 

Președinte UAP Brașov

Nicolae Daicu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: