Vânzatorii de ghebe amendați de polițiștii locali

O patrulă a Poliției Locale de la Biroul 4 Astra, aflată în zona Gemenii cu misiunea de menținere a liniștii și ordinii publice a depistat la acest sfârșit de săptămână, două persoane care comercializau ciuperci în condiții improprii, fără a deține documente de proveniență a mărfii.

Astfel, în apropierea unui supermarket, cei doi cetățeni ofereau spre vânzare trecătorilor peste 60 de kilograme de ghebe culese dintr-o pădure aflată în proximitatea Brașovului. Comercianții ambulanți au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare și li s-a aplicat măsura complementară de confiscare a mărfii, în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea polulației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Articolul 1 lit. b din lege prevede că este sancționată “Vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii județene sau prefecturi”. Sancțiunea pentru încălcarea acestui normativ este cuprinsă între 500 și 5.000 de lei pentru persoane fizice și între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoane juridice.

Reamintim că, doar cu câteva zile în urmă, polițiștii locali de la același Birou 4 Astra au mai aplicat o sancțiune pentru aceeași faptă, unei alte persoane care expunea spre vânzare 17 kilograme de ghebe .

Și cu această ocazie, Poliția Locală Brașov reiterează apelul făcut către cetățeni, să nu consume ciuperci cumpărate de la vânzătorii ambulanți sau culese din pădure, ci să le achiziționeze doar din unități autorizate.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: