Valul 4. Institutul „Marius Nasta” fără locuri libere la ATI

La Institutul „Marius Nasta” din Capitală nu mai este niciun loc liber la ATI pentru pacienții COVID. Spitalul a fost nevoit să refuze ieri, doi pacienți pentru care nu mai avea loc.

Chiar dacă numărul infectărilor cu noul coronavirus este mult mai mic decât în precedentele valuri ale pandemiei, procentul persoanelor care au nevoie de internare la terapie intensivă este mai mare, a declarat miercuri, la Antena 3, managerul spitalului Marius Nasta din Capitală, dr. Beatrice Mahler.

Majoritatea persoanelor care ajung la spital au forme grave și necesită ATI. O singură persoană vaccinată cu schemă completă a ajuns la spital.

„Ne surprinde, ne așteptam ca secția Covid să fie cu mai mulți pacienți, dar situația diferă față de celelalte valuri. Pacienții care ajung la spital ajung cu forme grave și majoritatea cazurilor au necesitat ATI”, a adăugat dr. Beatrice Mahler

„Un număr de 1.564 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 212 la terapie intensivă, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.” ,potrivit știripesurse

 

 

 

SURSA: știripesurse.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: