Val de amenzi pentru brașovenii indisciplinați

În urma acțiunilor specifice, de menținere a ordinii și liniștii publice, desfășurate pe raza municipiului Brașov, polițiștii locali au aplicat, în cursul zilei de ieri (06.nov. 2019), 64 de sancțiuni în valoare totală de 16.690 de lei, cetățenilor care au fost surprinși încălcâd legislația în vigoare.
De remarcat este faptul că, cele mai multe contravenții s-au înregistrat la regimul rutier – mai mult de jumătate din totalul sancțiunilor (42) – însemnând încălcări ale prevederilor legale privind opririle, staționările sau parcările. Astfel, normativele la care au fost sancționați șoferii indisciplinați au fost: HCL 152/2005 privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al Municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători, HCL 251/2007 – Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din municipiul Brașov sau Codul rutier.
Acesta este și motivul pentru care Poliția Locală Brașov le recomandă, din nou, șoferilor să respecte legislația în domeniu pentru a nu bloca circulația pe drumurile din municipiu, pentru a nu crea dificultăți celorlalți participanți la trafic sau de a pune în pericol viața și integritatea pietonilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: