Vaccinul AstraZeneca disponibil și la Săcele

Din data de 15 februarie a.c., în România, va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca. La nivel național, pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare cu AstraZeneca, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, a informat Grupul de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
În județul Brașov se vor deschide 5 asemenea cabinete, unul dintre ele fiind în municipiul nostru, la Policlinica Municipală Săcele. Celelalte 4 vor fi la Codlea, Zărnești și municipiul Brașov(două fluxuri de vaccinare destinate imunizării cadrelor didactice)
Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Înscrierea se poate face prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25.
Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: