„Vacanța artelor la muzeu”continuă. Copiii au tipărit o copie a primei scrisori în limba română

Programul „Vacanța artelor la muzeu” a continuat și astăzi, 21 iulie 2021, cu o lecție despre evoluția scrisului în limba română și cu o vizită la Galeria Europe.

„Ieri, 21 iulie 2021, de la ora 10 am continuat programul de educație muzeală dedicat copiilor aflați în vacanță. La începutul activității, copiii au descoperit suportul de scris de-a lungul timpului și au avut și exemple concrete cu tablă din ardezie folosită de străbunicii noștri  pe post de caiet de scris în clasele primare. Participanții au descoperit și o bucată de papirus folosită de egipteni încă de acum mii de ani ca suport de scris. După această introducere, elevii au avut parte de o prezentare  a tiparniției primită de la Muzeul din Câmpulung Muscel cu prima scrisoare în limba română, anul acesta împlinindu-se 500 de ani de la această primă scriere în limba română. Copiii au participat apoi pe rând la tipărirea unei copii a acelei scrisori, precum și a unei imagini cu Diaconul Coresi. Această activitate a fost coordonată de doamna restaurator, Ioana Borcan. După această lecție interactivă despre istoria tiparului, am vizitat Librăria Humanitas și Galeria Europe.

Pe drumul spre Galeria de  Artă ne-am întâlnit cu actorul George Custură, care ne-a recitat o poezie pe strada Postăvarului.
La galeria de artă ne-a întâmpinat doamna profesoară Gabriela Marica, o binecunoscută artistă brașoveană, care le-a vorbit copiilor despre acuarele și alte tablouri prezentate în expoziție.” , a declarat Ovidiu Savu, coordonatorul programului
Miercurea viitoare, de la ora 10 copiii vor vizita Poșta Română, Oficiul Poștal nr. 1, Brașov, unde vor descoperi expoziția „Serviciile poștale în trecut” și vor afla cum se scrie o scrisoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: