Va zbura arhitectul șef din Primăria Brașov? Doar două clădiri reabilitate și dezvoltare imobiliară haotică

Municipiul Brașov este codaș la capitolul reabilitări clădiri vechi. Dacă Oradea, Iași sau București s-au alocat sume importante pentru a schimba fața orașelor, la Brașov, până acum s-au reabilitat…2 clădiri vechi. Culmea este că reprezentanții administrației locale s-au și lăudat cu ”măreața realizare”… În orașul de la poalele Tâmpei găsești peste tot în continuare mesaje ”Atenție, cad țigle!”, asta văd turiștii când se plimbă prin Centrul Vechi.

De exemplu, Oradea a schimbat total fața centrului vechi, fiind reabilitate toate clădirile, orașul fiind o adevărată bijuterie. De asemenea, și București sau Iași se pot lăuda cu clădiri vechi reabilitate, acestea fiind de ordinul sutelor.

Mai mult decât atât, în ultimii ani, Brașovul a fost sluțit, fără ca autoritățile locale să intervină. Astfel, orașul s-a dezvoltat imobiliar destul de haotic, fiind construite blocuri între case și cartiere fără să existe o creșă sau o grădiniță în zonă.

Drumul spre Poiană este un alt exemplu de ”așa nu”. Aici s-au defrișat dealuri, s-au tăiat sute de copaci pentru a se face loc blocurilor. Cum s-au dat aceste autorizații? Poate va răspunde cineva în următoarea perioadă. Din cauza motivelor expuse mai sus, este foarte posibil ca arhitectul șef al orașului să dispară. Este nevoie clar de cineva cu o altă viziune, iar oameni bun sunt mulți, păcat că administrația locală nu i-a văzut în acești ani.

Să nu uităm nici de mall-ul care se va construi în centrul orașului Brașov. Dacă în străinătate se construiesc la marginea orașului, la Brașov, mastodontul s-a ridicat chiar în inima orașului…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: