USR vrea eliminarea pensiilor speciale, dar nu și la magistrați sau militari

Liderul USR, Dan Barna, a declarat miercuri că dorește eliminarea pensiilor speciale, dar nu și pe cele ale magistraților și militarilor, de parcă în fața legii românii nu sunt toți egali și nu trebuie să primească fiecare pensie pe baza principiului contributivității. Pe lângă faptul că magistrații și militarii ies mult mai devreme la pensie, românii sunt nevoiți să le plătească și pensii speciale, mult peste ce câștigă mai bine de 80% dintre salariații din țara noastră. Să nu mai spunem de militarii care stau toată viața pe la popotă, unii nici nu trag cu arma, dar primesc pensii speciale. Cu siguranță sunt și care merită, cum ar fi cazul militarilor care participă în teatrele de operațiuni. De ce nu analizează cineva acest aspect?

Dacă s-ar arunca un ochi pe lista cu beneficiari de pensii speciale s-ar trage o concluzie simplă. Nu sunt așa de multe categorii care primesc. Mai sunt cei care au lucrat în aviație, la Curtea de Conturi, în Corpul Diplomatic, parlamentarii și personalul auxiliar din instanțe. Oare nu este în beneficiul românilor să fie tăiate prin lege toate pensiile speciale? Ce au făcut acești oameni pentru România să beneficieze de aceste pensii uriașe?

Guvernul din Grecia a anulat toate pensiile speciale, deci se poate dacă se dorește. La fel ar trebui să se întâmple și în România, numai că la noi politicienii indiferent de partid se gândesc la avantajele lor și cam atât…Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/grecia-anuleaza-toate-pensiile-speciale-667669.html/#ixzz674hXY3hs
National

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: