USR PLUS nu este de acord cu amplasarea unei noi stații de asfalt în Săcele

Poluarea afectează extrem de grav județul Brașov, motiv pentru care USRPLUS Săcele cere clarificări şi asigurări Primăriei Săcele cu privire la amplasarea stației de asfalt Fincodrum aproape de zonele locuite.

După interzicerea funcționării stației de asfalt din Bartolomeu prin decizia Gărzii de Mediu Județul Brașov, Primăria Săcele a lansat în dezbatere publică PUZ-ul care să permită construirea în Săcele a unei noi stații de către Fincodrum.

 

     „Atâta timp cât Fincodrum demonstrează că nu este interesată și de viața cetățenilor și nu numai de profit, iar istoricul acestei firme demonstrează că periclitează sănătatea cetățenilor, ne vom opune amplasării acestui nou punct negru pe harta Municipiului Săcele până la aducerea unor clarificări și garanții cum că nu se vor folosi instalații și tehnologii care nu respectă normele europene de poluare.
Îi invităm pe toți cetățenii să se informeze cu privire la această situație, le stăm la dispoziție pentru a le oferi toate documentele pe care ne fundamentăm decizia de a solicita clarificări suplimentare, de la adresa către Garda de Mediu, unde se precizează sancțiunile împotriva Fincodrum, până la memoriul tehnic incomplet depus de această firmă.
Invităm Primăria Săcele și Fincodrum să vină cu clarificări și garanții privind respectarea normelor de mediu.
Ambele municipii, Braşov şi Săcele, cât şi întreg judeţul Braşov, sunt zone deja aglomerate, deja poluate cu pulberi. Sunt zone turistice care nu beneficiază de aerul curat pe care-l așteptăm. Este inadmisibil să acceptăm încă un astfel de pericol pentru sănătatea noastră, a copiilor și a celor care ne vizitează, fără garanții reale că situația din Bartolomeu nu se va repeta.” –  au transmis membrii USR PLUS

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: