USR câștigător, PNL marele pierzător, iar PSD un scor bun pentru un județ condus de liberali și un municipiu reședință condus de useriști

S-au încheiat alegerile parlamentare, iar liderii partidelor politice așteaptă să vadă câți dintre candidați vor merge la Senat și Camera Deputaților. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral, Alianța USR-PLUS a câștigat alegerile, fiind urmată de PNL și PSD. Surpriza o reprezintă AUR, care a reușit să treacă pragul electoral.

USR-PLUS a câștigat alegerile pe județ, dar vorbim despre o alianță formată dintre 2 partide. Alianța este pe val având primar la municipiul Brașov, un avantaj enorm pentru un partid ținând cont că are jumătate din populația județului.

PNL poate fi considerat marele pierzător. În vară, partidul a pierdut municipiul, iar acum și județul. De vină este și politica liderilor liberali care nu au avut nicio intenție în toată această perioadă să îi supere pe cei de la USR.

PSD a câștigat la aceste alegeri, chiar dacă nu a mai prins 6 parlamentari. La cât a fost atacat și de PNL și de USR, fără să aibă municipiul sau județul de partea lor, cum este cazul celor două partide, chiar a ieșit onorabil. Mai ales că sunt șanse să prindă al doilea senator. Dacă se va întâmpla acest lucru, PSD va avea același număr de parlamentari ca și USR sau PNL. În aceste condiții, marele câștigător va fi, de departe, PSD.

 

Senat

Alianța USR-PLUS-27,03%

PNL-26,59%

PSD-20,59%

AUR-7,89%

UDMR-4,98%

PRO ROMANIA-3,58%

PMP-3.61%

Camera Deputaților

Alianța USR-PLUS-26,79%

PNL-25.62%

PSD-20,57%

AUR-7,67%

UDMR-4,97%

Pro România-3,61%

PMP-3,49%

 

Cristi FLOREA
redactor șef

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: