Useriștilor nu le mai place transparența. Când și-au pus oamenii în instituțiile statului au tăcut mâlc, acum sunt deranjați și de controalele unde sunt invitați jurnaliștii

Liderii USR nu mai sunt de acord cu TRANSPARENȚA. Deși până acum țipau în gura mare că în instituțiile statului trebuie să existe transparență, acum, brusc, useriștii s-au înmuiat. Mai mult decât atât, reprezentanții USR consideră că jurnaliștii nu ar trebui să participe la controalele efectuate de instituții gen OPC. Este vorba despre oamenii care, vreo câțiva ani, prin Parlamentul României, și-au filmat colegii din alte partide și au făcut live-uri peste tot susținând că românii trebuie să afle tot ce se întâmplă în instituțiile statului. Acum, când sunt la putere sau pe funcții, nu mai vor același lucru. Culmea, chiar primarul Brașovului s-a arătat deranjat de controalele cu presa. Într-o intervenție la B1 TV, Allen Coliban susține că Sorin Susanu, șeful OPC Brașov, nu ar trebui să arate presei dezastrul din bucătăriile restaurantelor.
„ANPC are nevoie de credibilitate și are niște limite clar impuse de lege în care își desfășoară activitatea. Faptul că un personaj precum domnul Susanu găsește să facă evenimente de presă din controalele pe care le face în oraș, e problema dumnealui. Din punctul meu de vedere, victimizarea aceasta nu face decât să arate penibilitatea persoanei despre care vorbim. Este vorba despre o întrebare cât se poate de pertinentă care nu și-a primit răspunsul: cum de în prima zi de deschidere a restaurantelor, domnul Susanu s-a dus să închidă cu presa după el, de când se fac controalele cu presa?”, a declarat, la B1 TV, edilul Brașovului.
Vorbim de un primar care, până și pe anunțurile Primăriei Brașov privind organizarea unor dezbateri publice, posta sigla USR. Cu alte cuvinte, omul se promova pe spatele instituției care îl plătește, adică pe bani publici. ”Jumătatea” primarului, la rândul său, consideră că Susanu se promovează atunci când cheamă presa să vadă mizeria din restaurante și cafenele. Curios că doamna în cauză nu a reușit să vadă bannere cu dezbaterile publice organizate de Primăria Brașov unde apare SIGLA USR. Dar poate că promovarea partenerului de viață nu o deranjează la fel de mult…
Ce spune Sorin Susanu
Această modalitate este folosită de mine de opt ani, pentru transparență și pentru a se putea da un exemplu celorlalți, care ar trebui să se îndrepte. În cazul de față, există două mențiuni: controlul s-a efectuat în luna decembrie și pentru că doamna nu a răspuns și nu a venit la sediul instituției noastre, așa cum era obligată, s-a ajuns la afișarea pe ușa respectivului restaurant a documentelor încheiate. Mai mult, în cazul de față, nu eu am anunțat presa, ci tot din zona respectivă probabil că a ajuns informația la presă”.
Să nu uităm de numirile din Rial și din ATOP unde cei din USR au recunoscut și public ca și-au numit oamenii, bineînțeles, nu au spus la nimeni, nu au anunțat așa cum este firesc.
Totuși, să le împrospătăm memoria…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: