Useriștii spun lucruri trăsnite. Nu mai vor să apară domiciliul în cartea de identitate

Carte de identitate fără adresă, marca USR.

Vicepreședintele Dan Barna, copreşedinte USR, a declarat că va propune colegilor din coaliție ca eliberarea actului de identitate să nu fie condiţionată de specificarea adresei de domiciliu. Cu alte cuvinte, actul de identitate nu va mai conține adresa titularului. Ideea năstrușnică a prins imediat printre colegii săi de partid, printre aceștia numărându-se și controversatul parlamentar Iulian Bulai.
Fără domiciliu în cartea de identitate!
Dan Barna a anunțat azi că va propune în coaliție o modificare importantă în privința noilor cărți de identitate: eliminarea înscrierii domiciliului. Am susținut această propunere în Biroul Național al USR și sper ca ea să fie acceptată de coaliția de guvernare.
Să-ți faci acum o carte de identitate presupune că trebuie să fii proprietar al unui imobil sau să depinzi de bunăvoința unui proprietar (la luarea în spațiu) și proceduri greoi-birocratice la schimbarea orașului de domiciliu/reședință. Proprietarii nu pot fi obligați să ia în spațiu chiriași, mai ales în condițiile în care nu-și pot retrage ulterior acordul – și rămân cu, practic, niște străini cu domiciliul în imobilul lor timp de 10 ani, indiferent unde trăiesc ei în realitate. A fi cetățean, în Europa de astăzi, nu înseamnă să fii legat de glia unei proprietăți, a ta sau a unui bun samaritean. Eliminarea adresei de domiciliu de pe cartea de identitate e un pas înainte, mult întârziat, către echitate.”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de facebook.

One thought on “Useriștii spun lucruri trăsnite. Nu mai vor să apară domiciliul în cartea de identitate

  • 24 iunie 2021 la 11:56
    Permalink

    Nu este un lucru trasnit deloc ! In conditiile in care multi detin multiple proprietati si pot locui in oricare din ele,e absurd sa apara un singur domiciliu in cartea de identitate ; in plus se elimina o mare parte dintr-o birocratie inutila pentru ca distinctia dintre domiciliu si resedinta nu mai este foarte clara ; ori ,in prezent legea obliga la mentionarea resedintei in buletin,distinct de domiciliu,ceea ce presupune programare la evidenta persoanei,perioade de asteptare de mai multe saptamini si drumuri inutile la evidenta persoanei ;

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: