Useriștii din Sânpetru nu sunt de acord cu prelungirea carantinei în localitate. Oare știu că partidul lor se află la guvernare

USR contra USR!

Filiala REZIST# de la Sânpetru nu este de acord cu prelungirea carantinei în localitate. USR Plus susține orice măsuri menite sa protejeze sănătatea oamenilor, atâta timp cât ele sunt eficiente, însă este împotriva îngrădirii drepturilor locuitorilor comunei pentru măsuri care nu au cum sa aducă rezultate. Totuși, useriștii uită un lucru foarte important. Partidul din care fac parte se află la guvernare, iar ministrul Sănătății este Vlad Voiculescu de la…USR.
USR-Plus Sânpetru nu susține măsura prelungirii carantinei în Sânpetru și solicită Comisiei Județene pentru Situații de Urgență revizuirea măsurii!‼
❗Totodată, solicităm CJSU să prezinte public motivarea hotărarii de carantinare și modalitatea de calcul, în condițiile în care la nivel national au intrat în vigoare noi măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei.
❗Cele două săptămâni de carantină care tocmai s-au încheiat, măsurile luate și evoluția ratei de infectare la Sânpetru și Brașov, ne-au arătat faptul că măsura carantinării doar a Comunei Sânpetru, independent de Municipiul Brașov, este ineficientă.
❗Sânpetru este o localitate foarte strans legată de Municipiul Brașov, majoritatea locuitorilor depinzând de deplasarea la Brașov din motive întemeiate. Mai toți locuitorii comunei au locurile de muncă în Brașov și majoritatea lor au nevoie de deplasarea la Brasov pe motive întemeiate (cumpărături esențiale, tratamente, șamd). Cum aceste deplasări sunt acceptate deja de hotărârile în vigoare (ele făcând parte din punctele ce pot fi bifate în declarația pe proprie răspundere), luarea oricărei decizii de carantinare separată pentru Sânpetru de Brașov, nu are cum sa aibă efectul dorit în limitarea răspândirii virusului.
❗Considerăm că orice eventuală decizie de carantinare, fie de instituire a carantinei sau de ridicare, ar trebui sa fie luată împreuna pentru Brașov și Sânpetru, fără a se mai limita deplasarea între Brașov și Sânpetru.
❗De asemenea, considerăm că orice măsură luată pentru limitarea deplasării la granițele localității Sanpetru, nu produce efectele dorite, atât timp cât nu se iau și măsuri pentru monitorizarea locurilor aglomerate. Cerem instituțiilor legal responsabile sa ia măsuri pentru monitorizarea locurilor aglomerate, coroborate cu măsurile realmente eficiente deja în vigoare la nivel național, cum ar fi prelungirea vacanței și limitarea circulației pe timp de seară.
❗USR Plus susține orice măsuri menite sa protejeze sănătatea oamenilor, atâta timp cât ele sunt eficiente, însă este împotriva îngrădirii drepturilor locuitorilor comunei pentru măsuri care nu au cum sa aducă rezultate.
❗În acest sens, Primăria Sanpetru demarează campania de vaccinare a locuitorilor comunei prin suplimentarea dozelor de vaccin alocate Centrului Rezidențial Maria. Totodată, persoanele nedeplasabile pot solicita echipa mobila pentru vaccinarea la domiciliu. Programările pentru vaccinarea la Centrul Rezidențial pentru Vârstnici Maria sau pentru echipa mobila se pot face la numărul de telefon 0722878785
Echipa USR-Plus Sanpetru

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: