Useriștii din Consiliul Județean, nemulțumiți că Veștea le-a tăiat microfonul în plen

Începe să scârțâie alianța PNL-USR și la nivel de județ. Un consilier județean de la USR îl acuză pe Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov că le-a tăiat microfonul aleșilor care vor să ia cuvântul. Astfel, cei care vor să vorbească în cadrul plenului trebuie să depună o solicitare…în scris.
Azi a fost o sedinta de plen la consiliul judetean si se pare c-am reusit sa-l supar pe presedintele consiliului domnul Adrian Vesta in urma unei interpelari in legatura cu ghidul solicitantului pentru fonduri nerambursabile pentru dezvoltare de proiecte de asistenta sociala in judetul Brasov pe 2021.
Culmea, am reusit sa declansez si “prima mea” initiativa indirecta de hotarire de consiliul asupra regulamentului intern al consiliul judetean. De acum incolo nu mai avem voie la interventii verbale in timpul sedintelor. Totu trebuie sa fie scris. Ni s-a taiat microfonul.
Stiu ca i-deranjez in general pe “bosi” si lucru asta il stiu de foarte multi ani. Insa mai stiu ca nimic nu se schimba cu plimbatul hartilor. Asta se intimpla de ani de zile in tara noastra cu toate consecintele pe care le vedem in jurul nostru.
Politica este un mixt de luare de cuvant, de munca de investigatie si de documentare, de dialog real cu cetateni si de fapte, multe fapte.
Daca ni se taie in interiorul sedintelor de plen dreptul de a lua cuvantul eu ma intreb serios ce fel de democratie este acela.
Cetateni se intreaba cu buna dreptate ce facem noi in sedintele asta “sprintate” de nici o jumatate de ora cu festivalul ridicatului mainilor. Se pare ca de acum incolo va fi si mai multa liniste.
Asta este atmosfera din pacate in “forumurile democratice” din tara noastra unde domneste executivul si unde restul este doar de forma. Asta e o traditie parca…..🙂
Cum spun uniii: “Vedeti ca era mai bine fara UE asta, ca ne mai exporteaza si al lor aici, care vin cu tot feluri de prostii in cap.”, a scris pe pagina sa de facebook, Erwan Joliff, consilier județean USR.
Curios că a luat atitudine un userist aflat la ”putere” și nu cineva din opoziție, cum ar fi consilierii județeni PSD. De fapt, mai există opoziție în Consiliul Județean Brașov?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: