Usăreala lui Coliban cu catacombele. Cum a vrut să legalizeze prin Consiliul Local un parteneriat cu Asociația Amural

BUM-ul lui Coliban și Boghiu!

Primarul Allen Coliban și viceprimărița Flavia Boghiu sunt clar depășiți de administrația locală. Drept dovadă sunt gafele pe care le fac cei doi de când au preluat mandatul. Sunt habarniști, nu se informează și fac multe combinații la limita legii sau chiar ilegal. Este și cazul catacombelor unde, de mai bine de 2 luni, funcționează Braşov Underground Museum (BUM). Bineînțeles, gratis! Este vorba despre galeriile subterane unde Primăria, prin cei doi conducători de la USR, le-a dat dat ”cheia” celor de la Asociația Amural, o veche cunoștință a primarului Coliban. Numai că această cedare s-a făcut fără o bază legală, fără un document. Tranzacția s-a certificat doar prin câteva poze ale viceprimăriței Flavia Boghiu, cea care știe cel mai bine cum au ajuns catacombele la AMURAL. La ultima ședință a Consiliului Local, conducerea USR din fruntea administrației locale a vrut să dreagă busuiocul și să legalizeze funcționarea asociației în acel spațiu, printr-un protocol. Doar că, consilierii locali, dar și viceprimarul Sebastian Rusu, s-au prins de combinație și au refuzat să fie părtași la ceva ce s-ar putea să fie penal.

Culmea, în urmă cu câteva luni, atât jurnaliștii, cât și consilierul local Lucian Pătrașcu au tot insistat pe subiect, solicitând Primăriei Brașov pe ce bază a primit AMURAL galeriile, dar, TRANSPARENȚA marca USR nu a funcționat nici de această dată.

Ce spune viceprimărița care se poza la catacombe?

Există un contract de finanţare pe un proiect depus în 2020 de Amural la AFCN şi făcută o solicitare către primărie. Totodată, există un raport de evaluare privind catacombele şi ele nu erau în inventarul nostru. Noi am reuşit să le introducem în inventar şi să le şi exploatăm”, a explicat încurcându-se în propriile cuvinte viceprimărița Flavia Boghiu.

Imediat a venit și replica consilierului local Lucian Pătrașcu care a atras atenția că muzeul amenajat a funcționat ilegal.

Acolo s-au încasat bani ilegal. Primăria nu are contract cu această asociaţie, deci a încasat ilegal bani. Am răspuns de la Poliţia Locală sau de la dumneavoastră adică de la primărie prin care se arată că în 11 august, asociaţia şi-a încetat activitatea acolo. Din 11 august, această asociaţie nu mai funcţionează. A funcţionat ilegal, acesta este adevărul.  Nu e în regulă, a spus Lucian Pătraşcu, consilier local PSD.

O reacție a avut și viceprimarul Sebastian Rusu, cel care a susținut că nu știe cum Asociația AMURAL a intrat în acele galerii.

Eu nu am avut cunoştinţă de nici un fel de detalii. Nu ştiu cum a intrat asociaţia în acel spaţiu. Din câte m-am interesat, de la noi nu a avut chei”, a spus viceprimarul Rusu, cel care are în subordine Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial (SAPUC).

Cu alte cuvinte, primarul Coliban și viceprimărița Flavia au uitat din nou de atribuții și au luat decizii fără ca viceprimarul Rusu să cunoască problema.

Cum useriștii s-au încurcat în explicații, consilierii locali nu au votat, pe bună dreptate, proiectul inițiat de primarul Allen Coliban.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: