Ursul King a părăsit Sanctuarul Libearty de la Zărnești

King, îndrăgitul locatar al Sanctuarului Libearty de la Zărnești a murit. Ursul a trăit 3 ani în sanctuar,  dar înainte a avut o viață extrem de chinuită. Încă de când era pui a fost închis într-un țarc la Grădina Zoologică Dragoș Vodă din Vânători- Neamț.

„Oare chiar este anotimpul urșilor bătrâni și ei se cheamă unul pe altul? După Mura, Lidia, Odi sanctuarul Libearty a rămas și fără King. Ursul mare și extrem de blând a plecat și el în lumea celor fericiți și liberi. Trei ani s-a bucurat de un cer fără gratii, de natură, de cântecul păsărilor, a dormit pe frunze și a băut apă proaspătă de câte ori a vrut.
Viața lui a fost o lecție de supraviețuire. Aruncat de mic într-un țarc betonat, cu zăbrele groase de fier de jur împrejur, se uita cu teamă la oamenii care mergeau să îl vadă la Grădina Zoologică Dragoș Vodă în Vânători- Neamț.
Deși acolo sunt hectare întregi de pădure și pășune, Bobiță, așa cum era strigat de îngrijitori, nu avea voie să alerge liber. Cimentul care i-a fost culcuș o viață i-a măcinat oasele și sănătatea, iar el s-a resemnat. Față de alți urși care au trăit prea mulți ani închiși, King nu se învârtea în cerc, nici nu avea acea mișcare de du-te vino. El se bucura acum să doarmă pe iarbă, să mănânce ghinde și să se scalde în piscină oricând simțea nevoia.
Zbori lin uriașule. Aleargă fericit în Ursa Mare, alături de ceilalți urși dragi nouă. Ești liber acum!” ,s-a scris pe pagina de facebook: AMP Libearty – Bear Sanctuary 

 

 

Foto: AMP Libearty – Bear Sanctuary 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: