Ursul din Fagaras va fi impuscat

S-a luat o decizie in legatura cu ursul din Fagaras, care a atacat luni doua persoane (un barbat in varsta de 39 de ani si o fata de 14 ani).  Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a hotarat ca acesta sa fie impuscat.
„Noi am primit azi (marţi, n.r.) de dimineaţă toate documentele de la prefectura (din Făgăraş n.r.). Cred că secretarul de stat a semnat ordinul de derogare şi pentru acest urs care a pus în pericol viaţa omului. Procedura a fost de recoltare. Recoltarea înseamnă extragerea lui şi împuşcarea conform procedurii. Avem două proceduri. Aceasta pe sistemul de urgenţă în care se şi întruneşte Comitetul pentru situaţii de urgenţă şi cea care a însemnat trecerea la atac asupra omului şi cealaltă care a însemnat relocarea lor atunci când ursul a atacat gospodăriile. Atunci participă şi Ministerul Agriculturii”, a precizat ministrul Mediului.

La Ministerul Mediului, au sosit 94 de solicitări pentru derogare de la ordinul privind cota de intervenţie la carnivorele mari.
„Au fost 94 de solicitări venite la Ministerul Mediului până astăzi, dintre care numai 22 de ordine au fost emise pentru derogare, adică diferenţa de solicitări nu a avut documentele întocmite conform procedurii pe care noi am introdus-o în interiorul ordinului. S-au cerut unele lămuriri de la cei care au întocmit documentele astfel încât după ce ne vor fi retrimise la Minister completările, să se poată lua hotărârea emiterii unui ordin de derogare. Marea majoritate a fost relocată, deci ele au fost luate şi duse în altă parte”, a mai ară

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: