Ursul care s-a plimbat pe străzile din Brașov a fost prins, tranchilizat și relocat (VIDEO)

In data de 23.05.2017,  un pui de urs a fost vazut pe strada Jepilor – Cartierul Racadau din intravilanul Municipiului Brasov, in zonele de colectare a deseurilor menajere, un exemplar de urs cu varsta de aproximativ trei ani. In data de 24.05.2017, exemplarul de urs a fost observat din nou de catre echipajele din cadrul Jandarmeriei Brasov, in zona strazii Aleea Tiberiu Brediceanu din intravilanul Municipiului Brasov. In data de 25.05.2017, exemplarul a fost filmat pe strada Nicolae Balcescu in timp ce alerga printre autoturisme, incercand sa se retraga inspre padure. In data de 26.05.2017, exemplarul de urs a revenit in intravilanul Municipiului Brasov, in zona Complexului “Colina Universitatii”, reprezentantii regiei fiind anunlati telefonic de catre dispeceratul Jandarmeriei Brasov.

”Reprezentantul regiei pe linie de vanatoare s-a deplasat in zona mai sus mentionata impreuna cu reprezentantii I.N.C.D.S “Marin Dracea” – Statiunea Brasov, exemplarul de urs nefiind observat de catre acestia, fiind retras in zona cu vegetatie abundenta din jurul Complexului. In data de 27 .05.2017, exemplarul de urs a fost vazut pe strada Simion Barnutiu, in zona deplasandu-se reprezentantul regiei pe linie de vanatoare, in urma apelului telefonic primit de la dispeceratul Jandarmeriei Brasov pentru a oferi sprijin. Regia a preluat coordonarea actiunii de indepartare a exemplarului de urs din intravilan, a anuntat telefonic si reprezentantii LN.C.D.S “Marin Dracea” – Statiunea Brasov pentru a interveni prin a tranchiliza exemplarul de urs.

Exemplarul s-a deplasat in zona strazilor Furcii, Lunga, Maior Cranta si a fost tranchilizat pe strada Maior Cranta de catre reprezentantii I.N.C.D.S Brasov, apoi a fost relocat in cadrul Fondului Cinegetic nr 18 Timis gestionat de catre R.P.L.P Kronstadt R.A, departe de intravilan. Colaborarea dintre Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt R.A. si I.N.C.D.S “Marin Dracea”- Statiunea Brasov s-a facut in baza Proiectului Life for Bear, actiunea de relocare fiind de asemenea posibila in baza proiectului amintit mai sus.

Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt R.A. transmite multumiri I.N.C.D.S “Marin Dracea”- Statiunea Brasov si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov pentru implicarea acestora in cadrul actiunii. Anexam o scurta filmare cu momentul eliberarii ursului dupa ce a fost tranchilizat”, a spus Dan Olteanu, seful Ocolului Silvic Brasov.


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: