Ursoaica și cei doi pui prinși în cartierul Noua au ajuns la Zărnești (FOTO)

Sanctuarul Libearty este casă pentru încă o familie de ursuleți. O ursoaică și cei doi pui ai săi, au fost capturați de autoritățile locale din Brașov în cartierul Noua cu ajutorul unei cuști capcană.
După capturare mama urs și puii au fost tranchilizați și transportați cu ajutorul Ambulanței AMP în sanctuarul de la Zărnești. La sosire, ursoaica a fost controlată de medicul veterinar, vaccinată și deparazitată.
Ursoaica are o luxație mai veche la membrul drept față, iar aceasta a provocat blocarea articulației superioare. Încheietura inferioară pare și ea afectată, însă nu la fel de grav. De asemenea, are o rană superficială în partea superioară a aceluiași picior care a fost curățată și dezinfectată. Din păcate, dizabilitatea căpătată la picior este una cu care ursoaica va rămâne pe viață și nu există tratament pentru o astfel de situație în cazul animalelor sălbatice.
Deocamdată, familia de urși va rămâne în zona de carantină a Sanctuarului, urmând ca zilele următoare, după o primă etapă de acomodare, cei trei să fie eliberați în unul din țarcurile speciale din Sanctuar”, au scris pe facebook reprezentanții AMP Libearty – Bear Sanctuary

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: