Unul dintre dosarele de corupție ale primarului Scripcaru: 2 ani și 28 de termene de judecată. Sentință pe când?

2 ani și 28 de termene doar intr-un dosar in care primarul George Scripcaru este judecat pentru infractiuni de coruptie. Atat a trecut de cand edilul care are 4 mandate in fruntea municipiului a fost luat la intrebari de judecatorii brasoveni cu privire la modul in care a gestionat banul public. Daca in alte cazuri de coruptie, judecatorii s-au miscat mai repede, asa cum a fost si cazul brasoveanului Constantin Nita sau Gheorghe Stefan, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Relu Fenechiu, Elena Udrea si multi alti politicieni, la dosarul primarului George Scripcaru lucrurile par sa se miste in ritm de melc. Ba e una, ba e alta, ba se gaseste de fiecare data cate un motiv de lungit procesul.

Partea proasta in aceasta ecuatie este ca pentru aceste dosare, procurorii consuma timp si bani ai statului. Daca judecatorii resping multe probe ale procurorilor inseamna ca acestia nu si-au facut treaba bine, ceea ce inseamna ca s-au consumat bani de pomana. Numai ca, intr-unul din dosare, primarul George Scripcaru a si fost saltat cu catuse si dus in arest. Daca primarul scapa basma curata, atunci cineva ar trebui sa plateasca pentru aceste greseli. Nu poti plimba un om cu catuse, iar mai tarziu judecatorii sa decida ca este nevinovat. Este vorba despre viata unui om, despre libertatea sa. De asemenea, nici nu pot fi mangaiati pe crestet si condamnati la inchisoare cu suspendare in astfel de dosare unde inculpatii au o influenta mare in comunitatea lor, in timp ce oamenii de rand merg la puscarie sau sunt cercetati pentru furturi marunte, cum s-a intamplat zilele acestea cand doi indivizi au patruns intr-un magazin si au furat…2 ciocolate. La salariile pe care le incaseaza lunar, atat procurorii cat si magistratii trebuie sa fie foarte atenti la deciziile luate, care, ar trebui sa fie corecte, nu influentate de diversi factori.

De altfel, just ar fi fost ca aceste dosare de coruptie sa nu fie judecate de catre instantele din Brasov unde se cunoaste clar influenta primarului in oras, ci de judecatorii din orase precum Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, unde este greu de crezut ca cineva poate interveni pentru un inculpat sau altul.

Dosarul nr. 5328/62/2016-infractiuni de coruptie

Dosarul nr. 106/64/2016-infractiuni de coruptie

One thought on “Unul dintre dosarele de corupție ale primarului Scripcaru: 2 ani și 28 de termene de judecată. Sentință pe când?

  • 27 noiembrie 2018 la 19:05
    Permalink

    vezi ca si Adam e brasovean.Stiu ca ai scris despre el, apare pe google daca dai o simpla cautare,la mintea cocosului…La fel si despre Nita ati scris, la fel se gaseste pe google sau in arhiva ziarului…dar cocalarii care comenteaza pe net nu stiu sa citeasca, altfel ar fi aflat aceste amanunte importante. Insa, cum voi ati scris de toti…restul sunt doar frustrari de cocalari…

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: