Universitatea Transilvania din Brașov – pentru prima dată în prestigiosul clasament internațional Times Higher Education – World University Rankings 2021

Iar se laudă Universitatea Transilvania Brașov cu un top care nu reflectă neapărat calitatea învâțământului  universitar, ci mai mult partea de cercetare, zona ștințifică.

”Universitatea Transilvania din Brașov a fost inclusă pentru prima dată în prestigiosul clasament internațional Times Higher Education – World University Rankings 2021, publicat astăzi. Intrată în clasament pe poziția 1001+, universitatea braşoveană ocupă locul al treilea, alături de alte 10 universități româneşti, din cele 13 universități din țara noastră care au fost incluse în acest clasament internațional.

Clasamentul Times Higher Education – World University Rankings 2021 include cele mai performante 1527 de universități din peste 20.000 de instituții de învățământ superior la nivel global. Acest clasament se bazează pe 13 indicatori de performanță ce vizează activitatea didactică, performanța ştiințifică, impactul cercetării (citările), vizibilitatea internațională şi transferul de cunoaştere către industrie/societate.

Rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, a declarat: „Ne bucură foarte mult această performanță, care în urmă cu câțiva ani ani părea un obiectiv aproape imposibil de atins. De altfel, în ultima perioadă, universitatea noastră a fost universitatea românească cu cea mai mare creştere a vizibilității din perspectiva clasamentelor internaționale. Meritul este al întregii comunități universitare braşovene, iar eforturile noastre de creştere a performanțelor didactice şi în cercetare se vor intensifica în următorii ani”.

În ultimul an, Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat cea mai mare ascensiune a unei universități româneşti în clasamentul internațional Center for World University Rankings – CWUR precum şi în clasamentul internațional QS al universităților din Europa Emergentă și Asia Centrală. De asemenea, a intrat pentru prima dată în prestigiosul clasament internațional Shanghai pe domenii şi în clasamentul internațional Times Higher Education – Impact Rankings (locul al treilea în topul universităților din România)”, se arată într-un comunicat de presă.

Totuși în topurile relevante pentru calitatea învățământului, Universitatea Transilvania nu apare. Având în vedere că mulți dintre politicienii care s-au perindat pe la instituțiile de stat au ajuns dintr-o dată profesori, este clar cum de universitatea nu excelează la acest capitol. Când nu vor mai preda politicieni și vor fi promovate adevăratele valori, poate se va schimba ceva. Până atunci, laude…cu clasamente nesemnificative.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: