Unii medici se plâng pe Facebook, alții au fost detașați în alte orașe și luptă în prima linie, fără pretenții

Dacă unii medici din România se plâng pe Facebook toată ziua de când a început criza COVID-19, alții nu au uitat de JURĂMÂNTUL depus și luptă în prima linie cu virusul ucigaș. Este și cazul unor medici de la UPU Iași care au fost detașați la Suceava, unde este un adevărat focar de CORONAVIRUS. Aici, 181 de candre medicale au fost infectate. Este vorba despre 43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare, 41 personal auxiliar.

”Ne-am dus să ajutăm. Asta este meseria noastră, trebuie să-i ajutăm pe alții. Când am ales să facem medicină, am știut de la început riscurile. Nu cred că avem nevoie de stimulente financiare sau alte beneficii, cel puțin nu e cazul să ne gândim acum. Și dacă aș fi Doamne ferește infectată și m-aș simți mai bine, tot m-aș duce să ajut dacă ar fi criză de personal și nu ar avea cine. Important este să fim protejați ca să putem proteja și pacienții”, a declarat pentru un post de televiziune, Petruța Moroșanu, medic UPU Iași, detașat la Suceava.

Culmea este că medicii care se plâng pe rețelele de socializare nu luptă în prima linie, nici măcar nu au avut un caz de COVID-19…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: