Unicul candidat Abrudan mai stă 4 ani în fruntea Universității Transilvania. Cum a fentat legea

Profesorul universitar Ioan Vasile Abrudan a fost reales rector al Universitatii Transilvania din Brasov pentru mandatul 2020-2024.

Prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan a obtinut 559 de voturi, respectiv 91,5% din voturile cadrelor didactice titulare si ale reprezentatilor studentilor in consiliile facultatilor si in senatul universitatii. 

Participarea la vot a fost de 82%. 

La alegerile care au avut loc luni, 10 februarie au fost alesi si cei 91 de membri ai senatului (68 de cadre didactice, alaturi de 23 de studenti) pentru urmatorii patru ani, cu votul a 95,6% din numarul cadrelor didactice si cercetatorilor titulari. 

Potrivit legii, un rector poate sta în fruntea unei universități doar 2 mandate ”întregi”. Dacă rectorii se suspendă din funcție pentru câteva săptămâni, atunci mandatul nu mai este ”întreg”, astfel ca aceștia o mai întind un mandat de 4 ani pe banii statului. Se pare că așa a procedat și rectorul Universității Transilvania din Brașov, Ioan Abrudan. Pentru a fenta legea, rectorul și-a tras o excursie de toată frumusețea în…Maldive.

Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov, s-a suspendat între 28 octombrie 2018 și 20 noiembrie 2018, interval care se suprapune cu perioada delegației din Maldive, după cum arată Ministerul Educației și o hotărâre a Senatului Universității Transilvania. 

Cu alte cuvinte, dacă s-ar putea, rectorul ar sta pe viață pe funcție. Culmea este că în mandatul lui Abrudan, Universitatea Transilvania Brașov nu a ieșit cu nimic în evidență decât prin faptul că mulți politicieni au ajuns, Dumnezeu știe cum, profesori, lectori, decani, etc. Mulți politruci au acaparat instituția, iar mulți profesori buni nu mai au loc sa avanseze din cauza acestora.

Probabil acesta este și motivul pentru care Universitatea Transilvania este în spatele multor universități din România. ( https://a1.ro/news/social/admitere-facultate-2019-top-50-de-universitati-din-romania-id780076.html )

De la an la an sunt laude la adresa universității, dar, acestea venite tot din partea conducerii. Realitatea se vede insa în topurile realizate de instituțiile abilitate, unde Universitatea Transilvania nu se află nici măcar în primele 10. Întrebarea este, de ce oare vrea rectorul Ioan Abrudan încă un mandat, pentru salariul uriaș pe care îl încasează lunar? Performanțe pe când și la Universitatea Transilvania? Oare va fi instituțiavreodata în top 5?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: