Ungurii vor să facă în România ce la ei este interzis. Fond de capital privat pentru achiziția de teren arabil

Penal în Ungaria, liber în România!

Guvernul din Ungaria va înființa un fond de capital privat cu scopul de a cumpăra teren arabil în Europa, inclusiv în România. Prin această mișcare, maghiarii vor să pună bazele extinderii internaționale a întreprinderilor agricole din Ungaria, cel puțin așa reiese din decretul guvernamental publicat în data de 16 iulie 2021 în Monitorul Maghiar. Presa din țara vecină, susține că această misiune i-a fost încredințată Ministrului Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó.

Conform ziarharghita.ro , ministrul va asigura condițiile necesare pentru funcționarea și înregistrarea fondului de capital de către Societatea pe Acțiuni Privată Maghiară Export-Import Bank (Eximbank Zrt.). Selectarea administratorului fondului trebuie să se realizeze până în data de 30 septembrie 2021, apoi va trebui înființat un fond de capital de 400 de milioane de euro prin intermediul administratorului fondului. 70% din această sumă va fi furnizată de la buget, dar rămâne întrebarea de unde vine restul banilor de 30%. Asigurarea sumei echivalente în forinți a celor 280 de milioane de euro necesari pentru finanțarea fondului de capital intră în sarcina ministrului de Finanțe, Mihály Varga.

Interesant este că în decretul guvernamental nu sunt precizate condițiile prin care guvernul va cumpăra terenurile, având în vedere că în Ungaria nu este este permis ca străinii să cumpere terenuri. Cu alte cuvinte, ce ungurii nu pot face la ei în țară, vor să facă în străinătate. În Ungaria, conform codului penal,  persoanele care sunt implicate în vânzarea de teren agricol ungar sunt pasibile de închisoare între 1 și 5 ani.

În concluzie, guvernanții din Ungaria vor să facă în România ce la ei este interzis prin lege. De menționat că prin Hotărârea de Guvern, s-a modificat și statutul Eximbank, astfel că aceasta va putea derula și alte investiții financiare solicitate de executivul condus de Victor Orban…

Potrivit datelor furnizate de statul român, din 2015 și până în prezent, aproximativ 40% din terenurile agricole din România au intrat în proprietatea unor cetățeni străini. Cel mai probabil, după înființarea acestui fond în Ungaria, vecinii noștrii își vor îndrepta atenția spre pământul românesc, vânat în ultimii ani tot mai mult de străini. Dacă România nu va lua măsuri și o va ține în acest ritm, în câțiva ani va fi în proprietatea străinilor și la propriu și la figurat.

Din păcate, conducătorii români nu au înțeles că ”războaiele” în lume se poartă  acum pe resurse. Cum țara noastră este una dintre cele mai bogate la acest capitol, miza este una destul de mare. Totuși, ce se va alege de țara asta dacă va fi vândută străinilor? Ce va rămâne copiilor, nepoților? Vor fi sclavi pe terenurile străinilor?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: