Un vis împlinit la 30 de ani de la Revoluție: colinde cântate pe străzi, de Crăciun

Duminică, 22 decembrie, de la ora 17:00, va avea loc Marșul colindătorilor 2019, un simbol al adevăratei libertăți, pentru care au luptat toți înaintașii noștri. Dar, mai ales, pentru care S-a întrupat Mântuitorul Iisus Hristos.

          Grupul de colindători, care va vesti, ca în fiecare an, Nașterea Domnului, în costume populare și cu făclii aprinse în mâini, va pleca din Piața Unirii, din fața Bisericii Sfântul Nicolae, pe traseul: Str. Băilor, Parcul Gheorghe Dima, Str. George Barițiu, Piața Sfatului, Str. Republicii, Bd. Eroilor, Troița de la Prefectură, Monumentul Eroilor și, în final, Cimitirul Eroilor Revoluției.

          Vor fi colindate mamele și cadrele medicale, la Maternitate, și se vor face câteva opriri, în Piața Sfatului, la Crucea din fața Prefecturii și la Monumentul Eroilor, de la Teatrul Dramatic, apoi va fi făcut un parastas la Cimitirul Eroilor, pentru pomenirea celor căzuți la Revoluția din 1989.

          Dacă acum 30 de ani se ieșea în stradă spunându-se “Tatăl nostru”, cu riscul pierderii vieții, în preajma acestui Crăciun toți brașovenii creștini sunt chemați să continue lupta împotriva secularizării, participând, timp de aproximativ două ore, la acest marș. Este o datorie sfântă, dar și o mare bucurie.

          Marșul colindătorilor este organizat, pentru a șasea oară consecutiv, de Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, în parteneriat cu Protopopiatului Ortodox Brașov, Asociația Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, ASCOR – Brașov, Aproapele meu și Pax Travel.

          Cei care vor să participe sunt așteptați, începând cu ora 16:30, în Piața Unirii, și sunt rugați să aducă o candelă și, dacă este posibil, să fie îmbrăcați în costume naționale tradiționale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: