Un top al companiilor de gaming

Potrivit lui Ed Thomas, analist la GlobalData, jocurile sunt „în pragul unei transformări uriașe, de la o afacere orientată spre produs la un model privit mai mult ca un serviciu. În același timp, noile tehnologii precum 5G, cloud și realitatea virtuală vor deschide o nouă fază a inovației, în timp ce noile modele de afaceri, precum suportul pentru microplăți în joc, schimbă deja economia jocurilor.”

Pentru a avea o idee despre cine face ce în această industrie care pare să fie într-un continuu flux de dezvoltare, e suficient să arunci o privire către câțiva dintre marii inovatori.

Zynga este o companie fondată în San Francisco, care a produs multe dintre cele mai populare jocuri de socializare pentru telefoanele mobile, cu titluri precum „Words with friends”, „Farmville” sau „Tiny Royale”. Jocurile companiei au fost jucate de peste un miliard de utilizatori până în prezent, ducând la deschiderea de birouri în State, Canada, Regatul Unit și India.

Portalarium, fondată în Austin, Texas, produce jocuri, produse și servicii online care captează atenția publicului de pe rețelele de socializare. Cel mai popular joc al companiei este „Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues”, o experiență concepută pentru a oferi oportunitatea unui joc cooperativ între utilizatori, precum și un sistem de echitate comună care apropie prietenii.

Relax Gaming este un furnizor B2B de produse multiple pentru universul iGaming. Platforma lor găzduiește unele dintre cele mai bune studiouri de jocuri din industrie, lansând în mod regulat jocuri online captivante. În ultima vreme, conținutul lor de sloturi a ieșit în evidență, cu titluri precum „Money Train 2” sau „Sweet Bonanza” provocând senzație în rândul jucătorilor.

Discord este o aplicație de chat video, vocală și text concepută special pentru comunitatea de jocuri. Platforma menține servere doar pe bază de invitații, unde prietenii pot conversa prin chat și pot juca împreună jocurile lor preferate. Compania s-a extins acum dincolo de domeniul jocurilor, pentru a include comunități și servere pentru orice, de la spectacole de artă virtuale până la cursuri de gătit. Discord are în prezent aproximativ 100 de milioane de membri activi într-o comunitate online virtuală.

Warner Bros. Interactive Entertainment s-a dovedit a fi o strategie de afaceri solidă pentru Marvel, compania de divertisment sub umbrela căreia se află. Divizia sa de jocuri operează francize de succes precum Mortal Kombat, care este condusă de filiala NetherRealm Studios din Chicago și Batman: Arkham, care a fost lansată de aripa londoneză Rocksteady Studios. Titluri precum Harry Potter și Game of Thrones sunt așteptate pentru a se continua marea cucerire a interesului jucătorilor.

Big Fish activează pe piața jocurilor desktop, dar este cunoscut în primul rând ca un furnizor de forme de divertisment pentru telefoanele mobile, cu așa-numita varietate „ușor de jucat, greu de stăpânit”. Cele care ți-ar putea trece prin minte sunt jocurile cu puzzle-uri, obiecte ascunse și labirinturi – cum ar fi popularul Gummy Drop.

Infinity Ward, dezvoltatorul Call of Duty, rămâne un generatori cheie de venituri, acum fiind filială Activision, cunoscută ca prima companie care a dezvoltat și comercializat jocuri video pentru console. Infinity Ward a fost lansată în 2002 de o echipă care lucrase anterior la Medal of Honor: Allied Assault. În prezent, cele două companii par să concureze pe teritoriul de joc multiplatformă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: