Un tânăr drogat și fără drept de a conduce, prins făcând drifturi în Poiana Brașov

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 30 noiembrie 2020, în jurul orei 22.00, polițiștii au observat în parcarea unei societăți comerciale, situată pe raza Stațiunii Poiana Brașov, din județul Brașov, un autovehicul care efectua manevre de tip drifting.

Procedându-se la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire de către polițiști, conducătorul auto al autoturismului nu a respectat indicațiile acestora, părăsind parcarea anterior menționată și deplasându-se către strada Poiana lui Neagoe din Stațiunea Poiana Brașov, unde a lovit un gard de beton, ulterior, și-a continuat deplasarea către strada Poiana Doamnei din aceeași localitate, unde a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit un copac. În urma producerii evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

Polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat, în vârstă de 27 ani.

La testarea  acestuia cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive în organism.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: