Un tânăr din Brașov a murit după ce a consumat droguri. Vânzătorii au fost săltați de DIICOT (VIDEO)

La data de 19.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au comercializat droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Braşov.
La data de 17.02.2021, o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanţă Braşov, în stare gravă, fiind internată pe secţia Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, unde, ulterior, a decedat.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că respectiva persoană era consumatoare de noi substanţe cu efecte psihoactive, iar în cursul dimineţii de 17.02.2021, consumase astfel de substanţe pe care le achiziționase de la unul dintre inculpați.
În urma efectuării autopsiei, a rezultat faptul că între decesul tânărului și consumul de substanțe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate.
La data de 19.09.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce dețineau asupra lor substanțe psihoactive pe care intenționau să le comercializeze.
La data de 20.09.2021, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Brașov și Direcției Generale Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: